Божовић: Зашто Београђани немају могућност избора?

- A +
Председник Градског одбора Демократске странке Београд Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)Београд, 7. марта 2016.

Шеф одборничке групе Демократске странке у београдском парламенту Балша Божовић упитао је зашто грађани Београда немају могућност да на предстојећим изборима изнесу суд о томе како је град до сада радио.

После одлуке градског парламента о распуштању скупштина општина Земуни и Вождовац, чиме су се стекли услови да у свих 17 београдских општина буду расписани локални избори, Божовић је рекао да се још није чуло због чега градоначелник Београда Синиша Мали није поднео оставку.

"Немамо изборе у главном граду. Ако узмемо у обзир да смо ми као опозиција похвалили два председника општина Земун и Вождовац, који су вратили мандат грађана, не разумем због чега градоначелник избегава да каже зашто то он не уради и зашто грађани Београда немају могућност да суде о томе како је град радио до сада", рекао је Божовић новинарима.

Он је додао да Мали улази у трећу годину мандата, а да град није отворио ниједно радно место, да је просечна плата нижа, животни стандард лошији.

Иначе, одборници ДС су на данашњој седници парламента подржали доношење Генералног урбанистичког плана, а Божовић је приметио да се на тај документ чека три године, будући да је Влада Србије тада онемогућила његово доношење.

"Иако је ГУП један од најважнијих докумената када је у питању развој Београда, немамо одговор зашто се на то чекало три године", казао је Божовић.

(Извор: Танјуг)

Контакт

Градски одбор ДС Београд

Адреса:
Теразије 3/IV
11000 Београд

Телефон:
011 4092 235, 011 4092 236

E-mail:
beograd@ds.org.rs

Http:
www.beograd.ds.org.rs

Друштвене мреже

Импресум

Званична интернет презентација
Градског одбора Демократске странке
Београд
www.beograd.ds.org.rs

Контакт

Адреса:
Теразије 3/IV
11000 Београд
Тел. +381 (0)11 4092 235, 4092 236

beograd@ds.org.rs
www.beograd.ds.org.rs