Божовић: Београдска каса је празна

- A +
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива) Београд, 7. новембра 2017.

Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и нетранспарентног трошења средстава.

Он је новинарима у Скупштини града као пример навео "сениор картице", које се деле пензионерима да би остварили попуст, иако ће тај попуст да "поједе" порез на имовину који је увећан ребалансом за два одсто.

"Све што нуде од попуста пензионерима они ће надокнадити кроз порез на имовину који ће бити већи за два одсто", рекао је Божовић, и додао да гужве у Београду говоре о некомпетентности градских челника.

Божовић је казао да напредњачка власт у Београду није успела да заврши ниједан пројекат, па чак ни пројекат са постављањем јарбола.

"Грађане оваква власт понижава код куће јер смањују пензије, вређају их и повећавају дажбине", рекао је он.

Божовић је, такође, критиковао и софтер за управљање послова у граду Београду.

"Град Београд је обезбедио средства за софтвер који је ред величина за фирму од 10.000 запослених. А град Београд је за тај софтвер обезбедио 2,6 милиона евра", казао је Божовић новинарима у Скупштини Београда.

Он је навео да је неколико пута преплаћен софтвер јер у градској управи има око 1.500 запослених.

"У питању је очигледна корупција. На курсним разликама, што је највећа срамота, стотине и стотине милиона динара се на овај начин нетранспарентно троше за изборне активности Српске напредне странке. Многе дугове града Београда су рачунали по курсу 130 динара за један евро", казао је он.

Божовић је додао да се на предизборне активности СНС троше стотине и стотине милиона динара грађана.

Наводећи да док је милион евра обезбеђено за фарбање аутобуса, Божовић је истакао да синдикат Градског саобраћајног предузећа говори о "ћелавим гумама" током зимског периода.

Божовић је казао да је срамотно да је за Фонд за младе таленте обезбеђено само 16 милиона динара, док је за прославе Нове године за само три године потрошено око милијарду динара.

Божовића ометали у Скупштини града док је давао изјаву новинарима

У Скупштини града Београда уочи почетка данашње седнице док је одборник Демократске странке Балша Божовић критиковао предложени ребаланс буџета за ову годину, више људи је стајало иза њега и ометало га док је говорио.

Они су добацивали Божовићу о лошем раду претходне градске власти и држали фотографије на којима су приказани подземни контејнери и рушевине нелегалног ромског насеља на Новом Београду.

Божовић је рекао новинарима да је такво понашање израз страха од истине и "велике нервозе" јер Александар Вучић, Синиша Мали и Горан Весић "знају да су пукли у Београду".

"Ово је последња шанса да покушају нешто да ураде пред градске изборе. Ово је страх, ово је њихова зебња, знају да су готови и да ће након ових избора отићи у историју", казао је Божовић и додао да СНС нема ниједан аргумент и да не дозвољава опозицији да каже било шта.

(Према вести агенције Бета)

Контакт

Градски одбор ДС Београд

Адреса:
Теразије 3/IV
11000 Београд

Телефон:
011 4092 235, 011 4092 236

E-mail:
beograd@ds.org.rs

Http:
www.beograd.ds.org.rs

Друштвене мреже

Импресум

Званична интернет презентација
Градског одбора Демократске странке
Београд
www.beograd.ds.org.rs

Контакт

Адреса:
Теразије 3/IV
11000 Београд
Тел. +381 (0)11 4092 235, 4092 236

beograd@ds.org.rs
www.beograd.ds.org.rs