Божовић: Промена Статута због страха од пораза у Београду

- A +
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива) Београд, 10. јануара 2018.

Одборник Демократске странке (ДС) у Скупштини града Београда Балша Божовић оценио је да је најава градског менаџера Горана Весића о промени градског Статута до краја јануара, мотивисана страхом од пораза на предстојећм београдским изборима.

Божовић је новинарима у Скупштини града рекао да Статут до сада никада није мењан уочи избора и да то треба оставити новој скупштинској већини.

Он је додао да СНС тим најављеним променама којим би се дала већа овлашћења општинама, покушава да "направи фарсу од избора" и да задржи власт у оним општинама у којима је већ има, односно у 15 од 17 општина Београда.

Упитан шта је спорно у променама Сатута, Божовић је рекао да није ништа спорно, али да то мора бити остављено новој већини.

Божовић је додао да још није сигуран да ли је данашња седница последња у овом сазиву и да постоји могућност да до краја јануара буде одржана још једна, на којој би се разматрале измене Статута.

Он је поново критиковао Владу Србије што је дозволила граду запошљавање 3.500 људи, оценивши да је то усмерено ка куповини тзв. капиларних гласова уочи београдских избора најављених за пролеће.

(Извор: Н1)

Контакт

Градски одбор ДС Београд

Адреса:
Теразије 3/IV
11000 Београд

Телефон:
011 4092 235, 011 4092 236

E-mail:
beograd@ds.org.rs

Http:
www.beograd.ds.org.rs

Друштвене мреже

Импресум

Званична интернет презентација
Градског одбора Демократске странке
Београд
www.beograd.ds.org.rs

Контакт

Адреса:
Теразије 3/IV
11000 Београд
Тел. +381 (0)11 4092 235, 4092 236

beograd@ds.org.rs
www.beograd.ds.org.rs