ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Игор Стојиловић победник ''Беседа у Зоранову част'' у Кикинди

- A +
Учеснице и учесници квалификационог такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића у Кикинди, са члановима стручног жирија Кикинда, 22. фебруара 2013.

Политиколог Игор Стојиловић из Кикинде победник је другог квалификационог такмичења у беседништву које се организује у част др Зорана Ђинђића. Он је други финалиста од осморо беседника и беседница који ће се такмичити у финалу 11. марта 2013. у Београду. Друго и треће место освојили су Илијана Траживук и Миливој Сувајџин.

Жири је имао тежак задатак да се одлучи за троје најбољих од десеторо такмичарки и такмичара колико их је наступило у сали Народног позоришта у Кикинди, месту из којег је 2006. године и потекла идеја о организовању "Беседа у Зоранову част". Сви они су, свако на свој начин, одговарали на овогодишњу тему такмичења: "Србија ће бити боља него што јесте ако сви ми будемо бољи него што јесмо".

Жири су чинили потпредседница Демократске странке Весна Мартиновић, чланица Председништва и портпаролка Демократске странке Александра Јерков, координатор Центра за едукацију Демократске странке Ђорђе Беламарић и књижевници Милош Латиновић и Срђан Тешин. Жири је бирао најбољег беседника или беседницу на основу квалитета беседе, оригиналности извођења, јасности поруке и реакције публике.

Игор Стојиловић, Илијана Траживук и Миливој Сувајџин, троје првопласираних беседника у част Зорана Ђинђића на квалификационом такмичењу у Кикинди Прво место освојио је Игор Стојиловић, двадесеттрогодишњи политиколог из Кикинде, са својом беседом "Востани Сербије!". Упитан о мотивима за учешће на овом такмичењу, Игор је рекао да је такмичење у беседништву "Беседе у Зоранову част" једна од ретких прилика за младе људе да искажу своје мишљење и буду саслушани.

"Такву прилику треба искористити и послати поруку другим људима у држави да су млади ресурс за решавање проблема, а не проблем сам по себи", поручио је Игор Стојиловић који се овом победом изборио за учешће у финалном такмичењу.

Потпредседница Демократске странке и председница жирија Весна Мартиновић оценила је да су сви учесници и учеснице имали изузетне наступе и да су се веома добро снашли пред публиком с обзиром на своје године.

Игор Стојиловић проглашен је за победника квалификационог такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића у Кикинди
"За мене је увек охрабрујућа чињеница када се на овом такмичењу у беседништву појави велики број девојака и момака који су у ономе што је Зоран говорио и радио пронашли лични извор инспирације. То је само доказ да све то што је радио Зоран Ђинђић није било узалуд", рекла је председница жирија Весна Мартиновић и додала да се победник Игор Стојиловић издвојио од осталих по искрености и квалитету беседе и пожелела му пуно среће у финалу.

Чланица Председништва и портпаролка Демократске странке Александра Јерков изјавила је након проглашења резултата такмичења да је она уживала у свим беседама.

"Похвалила бих младе и храбре људе који су се усудили да кажу неке ствари које ни многи политичари не могу данас да изговоре. Управо су они потврдили оно што и јесте порука овогодишњег такмичења а то је да ће Србија бити боља ако сви ми будемо бољи", поручила је Александра Јерков.

Игор Стојиловић, победник квалификационог такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића у Кикинди Књижевник Милош Латиновић, члан жирија, је на питање како су се такмичари снашли у улози беседника одговорио: "Свих десеторо такмичара и такмичарки су показали завидан ниво наступа на сцени и веома добру дикцију. То што су сви млади није их спречило да јасно и концизно саопштавају своје мисли. Дао бих им сугестију да се мало више позабаве сценским наступом како би целокупни утисак о њиховим беседама био ефектнији, а и што би знатно утицало на развој њиховог јавног наступа".

Друго место на такмичењу у Кикинди припало је студенткињи Илијани Траживук са беседом "Време је да се ми променимо". Трећепласирани Миливој Сувајџин се публици и жирију представио беседом "Таштина празнине".

У Кикинди су се својим беседничким умећем такмичили и Александар Кезија, Бошко Дилбер, Дарко Кокан, Драгана Бабић, Сања Шувак, Саша Црногорац и Зорана Жигић.

Пре такмичарског дела публици се својом беседом представио Урош Павлов, прошлогодишњи победник "Беседа у Зоранову част".

Чланови стручног жирија и публика на квалификационом такмичењу у беседништву у част Зорана Ђинђића у Кикинди
Демократска странка и Фондација др Зоран Ђинђић осми пут организују такмичење у беседништву под називом "Беседе у Зоранову част", у знак сећања на првог демократског премијера Србије и председника Демократске странке др Зорана Ђинђића.

Промовишући вредности модерне и европске Србије које је дефинисао Зоран Ђинђић, желимо да омогућимо младим људима, без обзира на њихову страначку, националну, верску или полну припадност, да искажу своје лидерске потенцијале и унапреде вештине беседништва.

Квалификациона такмичења биће одржана и у Ужицу, Свилајнцу, Лесковцу, Нишу, Руми и Суботици.

Демократска странка и Фондација др Зоран Ђинђић позивају све заинтересоване да се пријаве за учешће на квалификационим такмичењима!

Правила такмичења, начин пријављивања и распоред квалификација можете погледати на www.ds.org.rs/besednistvo. Више информација на: besednistvo@ds.org.rs или на Facebook и Twitter налозима.

(Центар за едукацију ДС, Веб редакција ДС)