ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

У Владичином Хану најбоља беседница у част Зорана Ђинђића Александра Поповић

- A +
Првопласиране беседнице на квалификационом такмичењу у беседништву у част Зорана Ђинђића у Владичином Хану, са чланицама жирија Владичин Хан, 28. фебруара 2015.

За корак смо ближе полуфиналним такмичењима "Беседа у Зоранову част 2015" у Параћину и Инђији, захваљујући квалификацијама одржаним у Владичином Хану. Победница Александра Поповић, својом беседом под називом "Време је да се пробудимо", према оцени стручног жирија, најбоље се представила публици Културног центра Владичин Хан.

Друго место припало је Мири Момчиловић, док је трећепласирана била Милица Стојановић. Такмичење су употпуниле и беседе Јована Спасића, Николе Станковића и Тамаре Тасић.

Учеснице и учесници квалификационог такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића у Владичином Хану, са чланицама жирија Тема овогодишњих беседа је цитат Зорана Ђинђића "Живот је оно што од њега направимо. И Србија је оно што од ње направимо.", а о најбољим беседама одлучивао је петочлани жири који су чиниле: чланица Политичког савета Демократске странке Нада Колунџија, глумица Биљана Раденковић, чланица градског већа у Врању за културу и информисање Нела Димитријевић, председница Скупштине општине и председница Општинског одбора Демократске странке Владичин Хан Данијела Поповић, као и председница жирија, директорка ОШ "Радомир Путник" Милена Зафировић.

Након што је изабрана за победницу, Александра је поручила да је учешће на такмичењу које носи име др Зорана Ђинђића, човека чије су идеје биле испред његовог времена, пре свега велика част и привилегија. "Млади треба да се боре за себе и за то да њихов живот изгледа управо онако како су то они сами замислили".

Александра Поповић, Мира Момчиловић и Милица Стојановић, најбоље беседнице на квалификационом такмичењу у беседништву у част Зорана Ђинђића у Владичином Хану "Ово је једна од ретких прилика која се пружа младима да пред публиком, јавно и слободно искажу свој став и искористе својих пет минута", изјавила је Мира, док је Милица нагласила да смо имали прилике да чујемо велики број свежих и добрих идеја, које су сигурно нашле пут до свести публике.

Нада Колунџија је истакла да значај овог такмичења лежи управо у младим људима и њиховој храбрости да свој став изразе јавно. "Ова земља има перспективу уколико млади људи одлуче да не дозволе другима да одлучују уместо њих".

Чланице жирија и публика на квалификационом такмичењу у беседништву у част Зорана Ђинђића у Владичином Хану Жири је посебан акценат ставио на чињеницу да су такмичари који су учествовали међу најмлађима до сад, ако не и најмлађи, али да им квалитет поруке и начин извођења беседе није ни у једном тренутку одао године.

Уз закључак председнице жирија Милене Зафировић да је за успешну вештину беседништва битна емоција која се преноси, једнако као и став који се исказује, завршено је осмо квалификационо такмичење.

Учеснице и учесници квалификационог такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића у Владичином Хану Такмичење у беседништву под називом "Беседе у Зоранову част", у знак сећања на првог демократског премијера Србије и председника Демократске странке др Зорана Ђинђића, по десети пут организују Демократска странка и Фондација др Зоран Ђинђић, уз подршку Фондације Фридрих Еберт.

Промовишући вредности модерне и европске Србије које је дефинисао управо др Зоран Ђинђић, желимо да омогућимо младим људима, без обзира на њихову страначку, националну, верску или полну припадност, да искажу своје лидерске потенцијале и унапреде вештине беседништва.

Демократска странка и Фондација др Зоран Ђинђић позивају све заинтересоване да се пријаве за учешће на "Беседама у Зоранову част".

Квалификациона такмичења до сада су одржана у Сенти, Смедеревској Паланци, Нишу, Ужицу, Панчеву, Београду и Новом Саду, а млади беседници и беседнице такмичиће се и у Сремској Митровици, Лесковцу, Крагујевцу, као и другом квалификационом такмичењу у Београду. Победници квалификација бориће се својим беседничким вештинама на полуфиналним (Параћин, Инђија), а затим и финалном такмичењу 12. марта 2015. године у Београду.

Организациони одбор "Беседа у Зоранову част"