ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Активности Демократа

ДС Пећинци: Председница општине са лажним пребивалиштем

ДС Пећинци: Председница општине са лажним пребивалиштем Пећинци, 8. децембра 2017.

Општински одбор Демократске странке у Пећинцима позива Министарство унутрашњих послова да у вези са информацијама о лажним пријавама пребивалишта председнице Општине Пећинци у оставци Дубравке Ковачевић Суботички и начелника Општинске управе Жељка Трбовића испита њихова места стварног пребивалишта.

Више грађана општине Пећинци, који су желели да остану анонимни, у току претходних дана послали су нашем одбору фотографије службеног аутомобила Општине Пећинци, марке Шкода, регистарских ознака RU 010 - CA паркираног сваке ноћи на адреси Јана Сикоре у Старој Пазови, у истоименој општини, што је, како претпостављамо, стварно пребивалиште Дубравке Ковачевић Суботички. Чланом 27. Закона о пребивалишту и боравишту грађана за ове прекршаје су предвиђене ригорозне казне.

ОО ДС Пећинци позива и све инспекцијске службе, као и Државну ревизорску институцију, да хитно изврше ванредни инспекцијски надзор и предузму мере из своје надлежности како би спречили и казнили расипање народног новца и злоупотребу службених возила Општине Пећинци.

Опширније...

ДС Чукарица: Промоција књиге Веселина Шљиванчанинa увреда за Чукарицу

Демократска странка Београд, 13.10.2017.

Општински одбор Демократске странке Чукарица се придружује апелу Иницијитаве младих за људска права поводом срамног догађаја који је нашу општину понизио. Најоштрије осуђујемо промоцију књиге Веселина Шљиванчанина у заказаном за 13. октобар у Културном центру Чукарице. Рехабилитација осуђених ратних злочинаца има за циљ рехабилитацију политике која је довела до њих, јер је управо та политика корен целокупног режима. Јавни простор се уступа недопустивим актерима који су осрамотили и Србију и Југославију. 

Тријумфализам и хистерија режима поводом срамне пресуде Орићу јесте само јасан портет једног ужасног лицемерја који слави сопствене злочинце а жртве су само монета за поткусуривање. Српски националисти никада нису нити ће икада бити „заштитници“ Срба већ искључиво саучесници у њиховом страдању. 

Наша општина није и неће бити асоцирана са ратним злочинима, она је отворена за све људе, окренута према добрим међуљудским односима и сарадњи. Овакве ствари се никада неће више поновити, зато што победом Демократске странке са њеним партнерима, СНС никада више неће засести на леђа грађана Чукарице.

Информативна служба ДС

Милош Стојадиновић: За вртиће НЕМА ПАРА, али има 5 МИЛИОНА за кума Бошка Ничића!

Милош Стојадиновић (Фото: www.zajecaronline.com) Зајечар, 1. октобра 2017.

Милош Стојадиновић, председник Градског одбора Демократске странке и одборник Коалиције „Победа за наш град - Др Ненад Ристовић“ оштро је критиковао предлог трећег допунског буџета града Зајечара и одлуку да се као приоритет одреди завршетак радова на градском стадиону!

Ко је одговоран за стадион, ко је уговорио те послове? упитао је Стојадиновић, а у наставку излагања дао и одговор:

Па градоначелник Бошко Ничић! Његов кум је изграђивао стадион, његов кум је изграђивао пијацу, његов кум је изграђивао халу спортова у Котлујевцу! Све оно што је спорно у граду Зајечару радио је кум Бошка Ничића или фирма Колубара и сад јој поново дајемо 5 милиона! - истакао је Стојадиновић.

Опширније...

Саопштење ДС Суботица поводом иницијативе г. Маглаија

Демократска странка Суботица, 29. септембра 2017.

Поводом извештавања појединих медија о исходу иницијативе Мађарског покрета, којом се захтевало од Скупштине града Суботица доношење решења о разрешењу градоначелника Суботице, дужни смо да у јавности демантујемо наводе г. Маглаи Јенеа председника Мађарског покрета који је у својим изјавама изнео низ нетачних информација.

Пре свега, иницијатива коју је Мађарски покрет поднео предата је Скупштинској служби истог дана када су путем медија најавили њено подношење и пре него што су медији ту вест пренели.

Ниједна опозициона странка која делује у Скупштини града није контактирана да подржи предлог Мађарског покрета, а нису контактирани ни одборници из редова опозиционих странака.

Опширније...

Политичка подобност пресудна за избор директора школа

Демократска странка Нови Сад, 15. септембра 2017.

"Покрајинска влада поништава конкурсе и поставља кандидате који немају подршку ни колега, ни родитеља"

Покрајински одбор Демократске странке (ДС) за Војводину оценио је да збивања повезана са избором директора Основне школе “Јован Поповић” у Новом Саду, показују да је “политичка подобност кандидата” најважнија властима у Војводини.

У саопштењу ДС напомиње се да су слично понашање Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине показали и при избору директора Карловачке гимназије, те да им је “најмање важно шта о кандидатима мисле њихове колеге и родитељи”.

Бивша директорка ОШ “Јован Поповић” у Новом Саду Сузана Илић поднела је јуче тужбу против Покрајинског секретаријата за образовање, због незаконитости његовог рада и одлука поводом избора директора те школе.

Опширније...

Највећи успех лесковачке власти - отварање јавног клозета и кинеског тржног центра

Демократска странка Лесковац, 15. августа 2017.

Сваке године из Лесковца се исели око 2000 људи у потрази за бољим животом

Лесковац је некада био привредни гигант коме се од милоште тепало „мали Манчестер“. Данас је овај град на коленима. У животу га одржавају лажна обећања локалне власти и по који трансфер из републичког буџета. Монотонију паланке, уместо жамора радника, понекад разбије гаф првог човека Лесковца па уместо града познатог по „најубав штоф на цел свет“, бива препознат као град у коме се свечано отвара јавни тоалет. По принципу - дај шта даш, само да се пресече црвена врпца па макар она била окачена и на вратима клозета.

Судећи према обећањима локална власт је требало у протекле четири године да положи на десетине камена темељаца за изградњу нових фабрика и да запосли десетак хиљада радника. У реалности, осим јавног клозета, отворен је и кинески тржни центар. У њему се продаје роба без издавања фискалних рачуна, а притом ту раде непријављени радници за понижавајућих 500 динара дневнице. Јавна је тајна да Кинези на читавој територији Србије продају робу без фискалних рачуна. А и што би издавали фискалне рачуне кад их нико не дира? Финансијска инспекција не куца на њихова врата. Знају напредњаци да је Кина светска економска сила и да није згорег да Србија мало зажмури па макар то било и на сопствену штету.

Опширније...