ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Неправилност и бахатост у трошењу буџетских средстава општине Лучани

- A +
Демократска странкаЛучани, 7. септембра 2011.

Општински одбор Демократске странке Лучани саопштио је да одборничке групе у општини Лучани "За европску Србију" и ЛДП покушавају да укажу на неправилности и бахатост у понашању и распоређивању буџетских средстава општине Лучани и средстава буџета Републике Србије поверених локалној самоуправи.

Председник општине Слободан Јоловић обмањује јавност издвајањем огромних средстава из буџета за ставку "буџетске резерве и информисање", чиме обезбеђује простор за личну промоцију и куповину гласова бирача. Група одборника Нове Србије, као и СПС-а због тога је иступила из власти.

Због неподношења извештаја о финансијским токовима новца група од 20 одборника је затражила сазивање седнице Скупштине општине, која је заказана за 24. август 2011. године, али су се на седници појавили само одборници који су тражили њено сазивање.

Председник општине не жели да одговори на следећа питања:

- Зашто не повуче одлуку о завођењу општинског самодоприноса који је по мишљењу Министарства финансија противзаконит?

- Због чега је и из ког дела буџета исплаћена отпремнина у висини од 9.000 евра смењеном директору Центра за културу?

- Зашто грађанима МЗ оштећених градом није исплатио одштету, а из републичких фондова општина је добила 4 милиона динара ове, и 10 милиона динара прошле године?

- Због чега је формирао Фонд за пољопривреду, а из буџета за те намене не издваја ни динара?

- Зашто не прикаже аналитику трошкова за прославу Дана општине, као и утрошених средстава за инвестиције изградње хале у Лучанима, базена за купање у Гучи, Мотела АС, реконструкцију Музеја трубе?

(Извор: Општински одбор ДС Лучани)

Повезане вести

Заменик председника Извршног одбора Демократске странке Радослав Милојичић Кена у обраћању медијима у Лучанима (Фото: Градски одбор ДС Чачак)

ДС Чачак: СНС сеје страх и крши људска права у Драгачеву

Чачак, Лучани, 10. децембра 2014.Међународни дан људских права 10. децембар Демократска странка је обележила страначким...
Министар одбране Србије Драган Шутановац у обиласку Фабрике одбрамбене индустрије ''Милан Благојевић'' у Лучанима (www.mod.gov.rs)

Фабрика одбрамбене индустрије у Лучанима повећала производњу за 70 одсто

Лучани, 6. априла 2012.Фабрика одбрамбене индустрије "Милан Благојевић" у Лучанима је за...