ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Грађани и грађанке Тополе заслужују бољи буџет

- A +
Демократска странка Топола, 15. децембра 2011.

На састанку Одборничке групе "За европску Тополу" поводом усвајања Предлога буџета за 2012. годину општине Топола, одржаном 14. децембра 2011. године, донета је одлука о неучествовању у расправи и гласању на седници Скупштине општине заказаној за 15. децембар 2011. године.

Ова одлука донета је из следећих разлога:

1. Није обављена јавна расправа о предлогу буџета, што је супротно Закону, Статуту и Пословника о раду СО Топола.

2. Одборничкој групи није омогућено учествовање у раду нити јој је достављено мишљење Одбора за финансије СО Топола.

3. Предлогом буџета за 2012. годину: нема улагања у пољопривреду, буџетом није предвиђена изградња индустријске зоне, недовољно улагање у туризам, енормно издвајање за личну пропаганду председника општине (кроз трошкове рекламе, репрезентације, услуга информисања јавности преко 3 милиона динара), недопустиво високи трошкови одржавања аутомобила, горива и мазива (преко 3,5 милиона динара за свега 4 возила у власништву општине), неуједначено увећање буџета (преко 30 одсто у односу на 2011. годину) највећим делом планирано за личну кампању и промоцију председника општине и његове коалиције НС — ДСС, нису предвиђена средства за реновирање и обнову сеоских амбуланти, смањење средстава за стипендирање студената и укинута средства за превоз ученика, нема средстава за породиље и финансирање вантелесне оплодње, нису предвиђена средства за помоћ локалним привредницима, као ни подстицаји за запошљавање.

Одборничка група ДС — УРС сматра да грађани и грађанке Тополе заслужују бољи буџет. И након више пута поновљеног захтева да седнице СО Топола буду јавне и доступне широј јавности путем медија, принуђени смо да грађане и грађанке општине Топола обавестимо овим саопштењем о питањима како се троше наше паре.

(Извор: Општински одбор Демократске странке Топола)

Повезане вести

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у обраћању грађанима Тополе (ФоНет)

Тадић: Ми знамо како да се изборимо за бољи живот грађана

Топола, 12. априла 2012.Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић рекао је у Тополи како...