ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Саопштење Општинског одбора ДС Бојник

- A +
Демократска странкаБојник, 16. октобра 2012.

Поводом најновијих дешавања, а у вези са хапшењем бившег председника општине Бојник и заменика председника Општинског одбора ДС Бојник Небојше Ненадовића, Општински одбор Демократске странке Бојник саопштава:

На основу тврдње многобројних медија, а које се темеље на основу саопштења ПУ Лесковац у којима се каже да се Небојша Ненадовић сумњичи за давање и примање мита у висини преко 150.000 динара у априлу 2012. године, а на име куповине гласова преко Центра за социјални рад у Бојнику, као и за незаконито дату помоћ радницима центра у износу од 380.000 динара, Општински одбор ДС тврди следеће:

1. Износ од преко 150.000 динара није проневерен на давања за куповину гласова за изборе у априлу, јер је износ у том месецу највећи из разлога што се општина налазила претходна три месеца у блокади. Како су захтеви грађана претходна три месеца гомилани и нису могли бити исплаћивани, то је исплата могла да се спроведе тек након престанка блокаде, односно у месецу априлу.

2. Што се тиче "незаконитог давања помоћи" радницима Центра за социјални рад у висини 380.000 динара, обавештавамо јавност да се ради искључиво о поштовању препоруке Владе Републике Србије да се радницима општинске управе да једнократна новчана помоћ у висини од по 10.000 динара због ниских примања. Критеријум је на основу одлуке већа и коалиционог договора примењен и на остале директне и индиректне кориснике буџета.

Очигледно је да се ради о политичком прогону од стране људи на власти, а који су углавном тренутно на руководећим функцијама у општини управо дошли из редова полиције.

Иначе опште познато је да припадници полиције не могу да се баве политиком што регулише Устав Републике Србије. Напомињемо и то да су председник СО Бојник Небојша Радоњић и заменик председника Скупштине Дејан Тасић замрзли своја радна места у полицији тек након завршетка избора и да су били на изборним листама политичких странака СНС и ДСС. Чудно је и то да се проневера хуманитарне помоћи Републике Малте намењена О.Ш. у Бојнику, за шта постоји поднета кривична пријава бившем директору О.Ш. у Бојнику Аци Јовановићу, сада актуелном заменику председника општине Бојник, не процесуира већ скоро више од пет месеци.

Демократска странка се све време вршења власти борила против мита и корупције што ће и даље чинити.

Општински одбор Демократске странке Бојник