ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Угрожени животи радника који штрајкују глађу у СО Куршумлија

- A +
Демократска странкаКуршумлија, 25. децембра 2012.

Члан Демократске странке Велислав Милосављевић, заједно са чланом УРС Синишом Вацевим, већ други дан штрајкује глађу у сали Скупштине општине Куршумлија у знак протеста због отпуштања са посла 16 радника запослених у јавним предузећима у Куршумлији.

Милосављевић и Вацев су провели ноћ у закључаној згради општине, а рано јутрос скупштинско обезбеђење их је заједно са новинарима закључало у салу Скупштине општине ланцем и катанцем, где никоме не дозвољава приступ.

Општински одбор ДС Куршумилија оштро осуђује овакав поступак општинске власти коју у Куршумлији чине СНС и ДСС и тражи да се хитно реши проблем јер су животи чланова ДС и УРС који штрајкују глађу угрожени. Истовремено, захтевамо да надлежни из Владе Србије уразуме острашћене функционере општине који у обрачуну са политичким неистомишљеницима не бирају средства, чак до тога да закључавају скупштинску салу у којој штрајкују глађу радници који су само због политичке припадности добили отказе.

Председник Општинског одбора ДС Куршумлија Милан Николић покушао је јутрос да обиђе штрајкаче глађу у згради општине, али му је општинско обезбеђење то онемогућило. Николић је, такође, покушао да разговара са надлежнима у општини како би се пронашло решење и штрајкачи убедили да прекину овакав вид протеста, али га нико од функционера у општини није удостојио разговора.

Подсећамо да је четворо радника запослених у јавним предузећима и установама у Куршумлији већ добило отказе једино зато што су чланови Демократске странке. У међувремену је нова општинска власт СНС и ДСС донела одлуку о систематизацији радних места којом се укида 16 радних места. Сви они који ће добити отказ су чланови ДС и УРС. Њихов једини грех је што су чланови ове две странке а ради се о људима који издржавају вишечлане породице и губитком посла угрожена је њихова егзистенција. Напомињемо да се не ради о функционерима, већ о обичним радницима према којима се спроводи политичка одмазда до сада незабележена у овом граду.

Штрајк глађу уследио је након седнице СО Куршумлија на којој је одбијен предлог одборника ДС и УРС да се поништи одлука Општинског већа о новој систематизацији радних места по којој ће 16 радника запослених у Народној библиотеци, Спортском центру, Туристичкој организацији и Дирекцији за изградњу остати без радних места.

Општински одбор ДС Куршумлија

Повезане вести

Председница Општинског одбора ДС Куршумлија Весна Јаковљевић (Фото: Општински одбор ДС Куршумлија, архива)

Демократска странка у Куршумлији увећала број чланова

Куршумлија, 26. фебруара 2014.Општински одбор Демократске странке у Куршумлији увећао је број чланова јер је у протеклих петнаест...
Демократска странка

Општини Куршумлија Влада узима више од 40 милиона динара

Куршумлија, 28. маја 2013.Због намере Владе Србије да новим пореским мерама узме грађанима у општинама и градовима Србије...
Генерални секретар Демократске странке Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Балша Божовић: Прогон политичких неистомишљеника

Куршумлија, 20. децембра 2012.Генерални секретар Демократске странке Балша Божовић изјавио је да власти у Куршумлији врше прогон политичких...
Демократска странка

У Србији влада огољена политичка тортура

Београд, 11. децембра 2012.Након скандалозних одлука општинског руководства у Куршумлији, које до данас нису добиле судски епилог, да чланове...
Демократска странка

Откази за политичке неистомишљенике владајуће СНС у Куршумлији

Куршумлија, 10. децембра 2012.Општинско веће општине Куршумлија донело је одлуку да отпусти 16 радника који су...