ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Шид оштро осуђује говор мржње заменика председника општине

- A +
Демократска странка Шид, 31. марта 2013.

Поводом скандалозног писања заменика председника општине Шид Срђана Малешевића на друштвеној мрежи Facebook, у којем на сраман начин понижава и вређа припаднике националних мањина и то на дан када прослављају велики празник Христовог ускрснућа по грегоријанском календару, као и верска осећања свих хришћана.

Општински одбор Демократске странке Шид оштро осуђује овај говор мржње заменика председника општине и председника Општинског одбора ДСС Шид, који је својом срамном реториком покушао да наруши добре међуљудске односе у нашој општини и врати нас у мрачне деведесете.

Недопустиво је да један од највиших функционера наше општине, уместо честитке својим суграђанима који поштују грегоријански календар, упути најсрамније речи, скрнавећи верски празник који прослављају и потпирујући на тај начин верску и националну нетрпељивост на територији наше општине.

Демократска странка се против оваквих и сличних дела која нарушавају толерантну међуљудску и међунационалну атмосферу борила кроз читаво своје постојање, бранећи на тај начин људска и мањинска права и Устав Републике Србије.

Општински одбор Демократске странке Шид захтева: да Срђан Малешевић одмах поднесе неопозиву оставку на место заменика председника општине, јер је недопустиво да овакав човек представља нашу општину у политичком, моралном, нити било ком другом смислу; да државне институције покрену истрагу и утврде мотиве овог срамног поступка Срђана Малешевића; да председник општине и председник Скупштине општине Шид јавно осуде чин Срђана Малешевића, те упуте јавно извињење припадницима националних мањина на територији наше општине због срамног понашања Срђана Малешевића.

Општински одбор Демократске странке Шид ће, заједно са Општинским одбором ЛСВ, ове захтеве, осим широј јавности и званичним органима општине Шид, упутити и на адресе свих релевантних институција у покрајини и Републици, тражећи да се на овај начин исправи учињена неправда коју је Срђан Малешевић нанео нашој општини и свим њеним грађанима.

Чувајући достојанство наше општине и бранећи грађане од говора мржње господина Срђана Малешевића, чврсто остајемо при ставу да овакви људи, којој год политичкој странци припадали, нису и не смеју бити пожељни у јавном животу општине Шид, покрајине Војводине и Републике Србије и њених грађана.

Општински одбор Демократске странке Шид