ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Саопштење за јавност ДС Чајетина

- A +
Чајетина, 18. априла 2013.

Изјаве које су на конференцији за новинаре изнели председник општине и његов заменик, да је општина Чајетина била предмет свих инспекција, а између осталог и буџетске и да им том приликом нису пронађени никакви недостаци, су потпуно НЕИСТИНИТЕ!

Напротив, контролом примене Закона у области материјално финансијског пословања, наменског и законитог коришћења буџетских средстава, буџетска инспекција, која је по захтеву Демократске странке Чајетина извршила контролу, утврдила је да постоје низ неправилности.

Постављамо питање председнику општине и заменику председника општине, зашто износе неистине и обмањују јавност. Према извештају буџетске инспекције, општина Чајетина је противзаконито потрошила 28.597.385,65 динара. Можда је то за општинске функционере небитна чињеница, јер су рекли да им буџетска инспекција ништа није пронашла, али за нас, за јавност, за грађане општине Чајетина, за раднике КЈП који не примају плату, то је огроман износ и сматрамо да смо дужни да кажемо истину.

Због наведених чињеница, постављамо питање зашто надлежне институције не реагују и да ли ће неко стати на пут овом безакоњу које се дешава у општини Чајетина?

Општински одбор Демократске странке Чајетина