ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Јанковић: ДС ће после избора показати да је фактор у земљи

- A +
Демократска странкаЈагодина, 21. фебруара 2014.

Члан Главног одбора и члан Извршног одбора ДС Александар Јанковић, оценио је да је Демократска странка национални бренд и да ће се после ванредних парламентарних избора 16. марта показати да је један од најрелевантнијих фактора у земљи.

"Ми смо ДС једна једина, нема друге, све остало је бледа копија", рекао је Јанковић на конференцији за медије у Изборном штабу странке у Јагодини.

"Поручујем нашим бирачима и симпатизерима, да је све пролазно осим ДС, ми мењамо руководство, а не мењамо странку, наш председник је Драган Ђилас коме пружамо подршку и дајемо шансу", рекао је Јанковић и позвао чланове и симпатизере да се прикључе ДС "у овој одлучујућој борби за боље сутра".

Јанковић, који је и председник Градског одбора ДС Јагодине је истакао да је ДС суочена са многобројним проблемима, посебно везаних за блокаду наших рачуна који нису случајни, са разним притисцима. који такође нису случајни, па и понашањем неких функционера дојучерашњих сабораца који су у тренутку расписивања избора напустили странку и основали своју".

"То представља преседан у историји, не само парламентарног живота него и много шире", рекао је Јанковић и додао да је та странка истрајала и да наставља пуним капацитетом да ради и да постоји.

"Идемо даље са жељом да на овим изборима понудимо свој план за излазак земље из кризе, да кроз разговор са грађанима укажемо на све проблеме који тиште нашу земљу", додао је он.

"Одлазећа Влада није учинила готово ништа, само празне приче и обећања. Да питамо грађане да ли боље живе него пре две године, да питамо грађане дали знају колико је земља додатно задужена. Много је питања, али на жалост врло мало одговора", рекао је Јанковић.

Он је оценио да су док су били на власти морали много боље и одлучније да раде, али да су грешке из блиске прошлости анализирали и кренули са исправљањем истих и зато кроз програм нуде адекватна и конкретна решења за привреду, образовање, здравство...

Очекујем да нам грађани дају поверење на предстојећим изборима, како би сви заједно направили бољу земљу за нашу децу, за све нас заједно, истакао је Јанковић.

Он је новинарима представио нове чланове ДС, бившег дугогодишњег председника Градског одбора Г17 плус у УРС Владу Арсића и неколико чланова тог одбора који су данас приступили ДС.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Прикупљање потписа у Јагодини против закона којим су смањене плате и пензије (Фото: Градски одбор ДС Јагодина)

Демократе Јагодине прикупљају потписе против смањења плата и пензија

Јагодина, 12. новембра 2014.Јагодинске демократе започеле су прикупљање потписа у циљу изражавања...
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић приликом обраћања грађанима Јагодине, са Драганом Марковићем (Фото сервис ДС)

Тадић позвао Николића на серију дебата

Јагодина, 8. маја 2012.Председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" Борис Тадић поручио је да је већ сутра спреман за ТВ дебату са...
Чланица Председништва Демократске странке Гордана Чомић (Танјуг, архива)

Чомић: Глас на изборима вратићемо бољим животом

Јагодина, 3. маја 2012.Чланица Председништва Демократске странке Гордана Чомић, позвала је жене Јагодине да у недељу изађу на изборе,...
Караван Демократске омладине ''Избор Младих за бољи живот — Борис Тадић'' у Јагодини (Танјуг)

Караван ''Избор Младих за бољи живот — Борис Тадић'' у Јагодини

Јагодина, 29. априла 2012.Караван Демократске омладине "Избор Младих за бољи живот — Борис Тадић",...