ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шта је са новом топионицом у Бору?

- A +
Демократска странкаБеоград, 28. фебруара 2014.

Грађане и раднике Бора и целог Борског округа ових дана је запањила информација да су радови на изградњи Нове топионице потпуно обустављени. Пре неколико дана је, како се полугласно прича, у кругу РТБ-а, последњи део радника "Енергопројекта" напустио градилиште и Бор услед неплаћених дуговања према њиховој фирми.

На овај начин је још увек актуелна Влада Александра Вучића и Ивице Дачића окончала највећу инвестицију у Србији у последњих 10 година коју је покренула претходна Влада на иницијативу Демократске странке.

Радници и грађани Бора који су са огромним надама гледали у изградњу нових постројења која су предвиђена да повећају рентабилност бакарног комплекса остављени су на цедилу.

У мутним и магловитим предизборним временима Александар Вучић ће, заједно са ингениозним министром-ктитором Бачевићем који данас стиже у Бор да ради кампању за СНС, понудити избор радницима Бора — ко-зна-каква приватизација или пропаст.

На овај начин ће се хиљаде радника Бора натерати да се одрекну достојанства и наде у бољу будућност, што су већ почели да слуте када им је од нове године кренула да опада зарада вртоглавом брзином.

И поред драматичне ситуације генерални директор РТБ-а Благоје Спасковски, самопроглашени "Вучићев Роналдо" уместо да гаси пожар у свом гиганту јури са својом екипом прелетача из једне у другу странку и из једног у друго борско село нудећи да када добије, у Вучићево име, изборе уради све што није претходних пет година.

Подсмех који тако добија је само још једна кап у мору лоших аспеката које је тандем Спасковски-Вучић приредио грађанима Бора од када су заједно преузели кормило инвестиције коју смо обезбедили пре 4 године.

Демократска странка пита Александра Вучића, да ли ће када пусти низ воду раднике и грађане Бора за њих спас бити евентуална изградња борског пристаништа на Бачевићевом каналу?

Да ли Вучићу смета што је Бор у планинском подручју да би евентуално спровео алтернативни пројекат "Бор на мору" са својим Роналдом? Да ли Александар Вучић схвата да је заштитом Спасковског преузео одговорност за цео регион и последице које ће настати због (не)дела Благоја Спасковског?

Демократска странка одговорно тврди свим грађанима Србије, а нарочито Тимочке Крајине да ће, као и у прошлости, наставити да се бори да РТБ опстане у власништву државе, а да људи какав је Благоје Спасковски који је личном неспособношћу угрозио судбину хиљада радника и њихових породица, дођу под удар мера државе.

Градски одбор Демократске странке Бор

Повезане вести

Члан Изборног штаба ДС Драган Шутановац (ФоНет, архива)

Шутановац: Пад стандарда због лоше политике

Бор, 9. марта 2014.Демократска странка одржала је предизборну конвенцију у Бору на којој су њени функционери указали на пад стандарда...
БОР ЈЕ НАШ главни град и зато испред Демократске странке од вас тражим подршку на изборима. Дарко Михајловић

БОР ЈЕ НАШ главни град

Бор, 27. фебруара 2014.Свако од нас ко је рођен и живи у Бору има обавезу да доприноси успеху целе заједнице. Заједница је овде појам јачи од било ког другог јер се комплетан...
Акција Демократске омладине у Бору: И они живе у граду злата и бакра (Фото: Демократска омладина Бор)

Акција омладине ДС у Бору: И они живе у граду злата и бакра

Бор, 20. фебруара 2014.Међународни дан социјалне правде, 20. фебруар, Клуб Демократке омладине Бор обележио је...
Демократија је на старој адреси, а 16 марта на броју 4. — Демократска странка — Дарко Михајловић

Бор: Пољопривреда - неискорићена шанса наше општине

Бор, 19. фебруара 2014.Упркос чињеници да је Бор рударски град и да велики број његових житеља ради у РТБ-у, Општински одбор...
Демократска странка

ДС Бор: Ко то прича о стручности и штедњи?!

Бор, 24. јануара 2014.Демократска странка подржава и поздравља препоруку Општинског одбора СНС-а од 17.01.2014. о мерама штедње у локалној...