ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац: Пад стандарда због лоше политике

- A +
Члан Изборног штаба ДС Драган Шутановац (ФоНет, архива)Бор, 9. марта 2014.

Демократска странка одржала је предизборну конвенцију у Бору на којој су њени функционери указали на пад стандарда грађана и оценили да ће увођење солидарног пореза навести још младих и стручњака да оду из земље.

Члан Изборног штаба ДС Драган Шутановац рекао је да је стандард грађана први пут за 14 година званично у јануару пао, а као разлог навео погрешно вођену политику у последње две године.

"Први пут је, од 2000. године, објављен званични статистички податак да је животни стандард грађана пао. Просечна јануарска зарада била је 38.000 динара, десет одсто мање него прошле године у исто време, а још увек недостижно за многе грађане Србије. Истовремено, гориво је поскупело за десет одсто", рекао је Шутановац додајући да ће пензионери ове године два пута добити повећање од 0,5 одсто, а годишња инфлација је три до четири одсто.

Према његовим речима, то значи да они годишње живе пет одсто лошије, а на период од три године пензионери ће живети барем 15 одсто лошије.

Заменик председника Демократске странке Бојан Пајтић сматра да увођење солидарног пореза показује стручњацима и младим људима да треба да иду из земље и да овде нема будућности.

"Увођењем солидарног пореза и забраном запошљавања у јавном сектору на две године, где су шалтерски службеници изједначени са лекарима и професорима, дат је директан сигнал стручњацима који треба да ову земљу вуку напред, да када заврше факултет Србији нису више потребни", оценио је Пајтић и додао да ДС има стручне и способне људе у својим редовима и да је без обзира на то што многи мисле да је ова политичка опција у распаду, она јача него икада.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Демократска странка

Шта је са новом топионицом у Бору?

Београд, 28. фебруара 2014.Грађане и раднике Бора и целог Борског округа ових дана је запањила информација да су радови на изградњи Нове топионице потпуно...
БОР ЈЕ НАШ главни град и зато испред Демократске странке од вас тражим подршку на изборима. Дарко Михајловић

БОР ЈЕ НАШ главни град

Бор, 27. фебруара 2014.Свако од нас ко је рођен и живи у Бору има обавезу да доприноси успеху целе заједнице. Заједница је овде појам јачи од било ког другог јер се комплетан...
Акција Демократске омладине у Бору: И они живе у граду злата и бакра (Фото: Демократска омладина Бор)

Акција омладине ДС у Бору: И они живе у граду злата и бакра

Бор, 20. фебруара 2014.Међународни дан социјалне правде, 20. фебруар, Клуб Демократке омладине Бор обележио је...
Демократија је на старој адреси, а 16 марта на броју 4. — Демократска странка — Дарко Михајловић

Бор: Пољопривреда - неискорићена шанса наше општине

Бор, 19. фебруара 2014.Упркос чињеници да је Бор рударски град и да велики број његових житеља ради у РТБ-у, Општински одбор...
Демократска странка

ДС Бор: Ко то прича о стручности и штедњи?!

Бор, 24. јануара 2014.Демократска странка подржава и поздравља препоруку Општинског одбора СНС-а од 17.01.2014. о мерама штедње у локалној...