ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Смедерево: Жене и млади су приоритетне групе

- A +
Конференција за медије Градског одбора ДС Смедерево (Фото сервис ДС)Смедерево, 10. марта 2014.

"Чак 52 одсто бирачког тела Србије чине жене, а при том жене у политици имају озбиљан проблем да буду прихваћене", поручила је чланица Градског одбора Смедерева Ирена Кунић на конференцији за медије. Она је подсетила да је Маргарет Тачер увек била оспоравана, али упорна.

Према речима посланице Наде Колунџије, немогуће је градити демократско друштво ако све зависи од воље једног човека, па и то да ли ће и када бити расписани избори. Она је позвала жене да изађу на изборе, "јер чине више од половине становништва и одлучују о исходу избора". Додала је да демократичност једне земље може да се мери по положају жене у друштву.

"У том смислу Србија је направила неке искораке, помаке, али и даље живимо у друштву у коме жене немају ни приближно положај који би требало да имају", рекла је Нада Колунџија.

Како је објаснио председник омладине Градског одбора ДС Смедерево Иван Милосављевић, проблеми са којима се млади суочавају су велика незапосленост, 200.000 младих је без посла, односно половина. Поред тога, то је још и лош образовни систем, где 136 занимања која нису тражена на тржишту рада директно производе незапосленост младих.

"Четири од пет младих особа жели да оде из земље зато што овде нема перспективу. Оно што ДС нуди на овим изборима јесте да стипендирамо најбоље ученике од основне школе, као и све оне чији родитељи нису у могућности да финансирају њихово школовање. Такође, кандидујемо политику за коју није потребно много ресурса и која може лако да се спроведе, а која се у земљама Европске уније показала као успешна", закључио је Иван Милосављевић.

Градски одбор Демократске странке Смедерево

Повезане вести

Шеф одборничке групе ДС у Скупштини града Смедерева Андреја Павловић у обраћању на конвенцији листе ''Са Демократском странком за демократску Србију'' у Смедереву (Фото: Градски одбор ДС Смедерево)

ДС Смедерево: Данас се боримо за слободу

Смедерево, 4. марта 2014."Као и увек Демократска странка дели судбину нашег народа. Народ је преплашен. Сваког дана им куцају на врата, бележе их и...
Шеф одборничке групе Демократске странке у Смедереву Андреја Павловић (Фото: Градски одбор ДС Смедерево)

ДС Смедерево: СНС уцењује грађане за гласове

Смедерево, 22. фебруара 2014.Шеф одборничке групе Демократске странке у Смедереву Андреја Павловић оптужио је Српску напредну странку (СНС) да...
Акција Демократске омладине Смедерева поводом Међународног дана борбе против насиља над женама (Фото: Градски одбор ДС Смедерево, Демократска омладина)

Акција Демократске омладине Смедерева против насиља над женама

Смедерево, 25. новембра 2013.Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, Демократска омладина...
Шеф Одборничке групе Демократске странке у Скупштини града Смедерева Андреја Павловић (Фото: Градски одбор ДС Смедерево)

Демократе Смедерева: Данас је велика храброст бити члан и одборник ДС

Смедерево, 7. новембра 2013.Изјава шефа Одборничке групе Демократске странке у Скупштини града...
Потпредседник Демократске странке Драган Шутановац (Танјуг, архива)

Шутановац: Кандидатура у ЕУ доноси више страних инвестиција

Смедерево, 21. априла 2012.Потпредседник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је добијање статуса...