ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Војводине: Тадићу смета само Демократска странка

- A +
Демократска странкаНови Сад, 6. маја 2014.

Покрајински одбор Демократске странке (ПО ДС) за Војводину оценио је да бивши председник ДС, а сада лидер Нове демократске странке, Борис Тадић нема права да коментарише рад ДС, јер ју је "изневерио месец дана пред изборе".

"Тадић је данас изјавио да је допринео изборном успеху покрајинских посланика ДС више него они сами, али га обавештавамо да је већина посланика ДС у Скупштини Војводине изабрана по већинском систему на листи Бојана Пајтића, и да су то људи високих моралних начела који неће изневерити своју странку, као што је то учинио он (Тадић) месец дана пред изборе", пише у саопштењу ПО ДС.

Одбор је оценио да је тим поступком Тадић себе довео у ситуацију да никако не може бити "арбитар нечијег поштовања моралних начела".

У саопштењу се истиче да су резултати рада Владе Војводине препознати "од Брисела до Дубаија и Фајненшел тајмса", те да је свака Тадићева процена рада покрајинске администрације — сувишна.

"Када би Тадић заиста разумео шта су регионализација и децентрализација, схватио би да није он тај који треба да цени рад покрајинске Владе, већ грађани Војводине на покрајинским изборима", пише у саопштењу.

Покрајински одбор ДС је оценио да се Тадић "свети ДС због тога што је уступио место председника странке Драгану Ђиласу", и да напада на ДС из освете и "контаминира политички дискурс у Србији".

"Тадићу, као политичару, данас смета само ДС, док (он) изражава предусретљив став према републичкој Влади. Тиме постаје човек који не само да је рехабилитовао СПС, већ чини све да обезбеди (за) СНС што дужу владавину на политичкој сцени Србије", додао је Покрајински одбор ДС за Војводину.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Војвођани немају ништа од СНС власти

Нови Сад, 15. новембра 2017.Председник Покрајинског одбора ДС Војводине Мирослав Васин изјавио је у Скупштини АП Војводине да након 15 месеци...
Демократска странка

Политичка подобност пресудна за избор директора школа

Нови Сад, 15. септембра 2017."Покрајинска влада поништава конкурсе и поставља кандидате који немају подршку ни колега, ни родитеља"...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Недопустиво смањење права националних заједница

Васин: Недопустиво смањење права националних заједницаНови Сад, 19. јуна 2017. Изјава Мирослава Васина, председника Покрајинског одбора ДС за Војводину: ...
Демократска странка

Неадекватан третман војвођанског здравства

Нови Сад, 5. маја 2017.Крајње је време за активирање црвеног аларма због одласка огромног броја здравствених радника из Србије, посебно из...