ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Пауновић: Параћин очекује средства за израдњу објеката за одбрану на Црници

- A +
Председник општине Параћин Саша Пауновић (ФоНет, архива)Параћин, 16. јула 2014.

Након Донаторске конференције у Бриселу очекујемо да добијемо средства за завршетак планираних објеката и изградњу нових за одбрану од поплава на реци Црници која је током маја плавила Параћин, рекао је председник општине Саша Пауновић.

"Обзиром да је Донаторска конференција намењена прикупљању средстава за обнову јавних објеката и изградњу нових за превенцију од поплава, а не за помоћ грађанима, очекујемо много више помоћи од државе", рекао је Пауновић.

Он је додао да након доношења Закона о отклањању последица поплава, следи усвајање програма обнове, а затим и сагласност Канцеларије за обнову и помоћ поплављених подручја за планове те општине за обнову.

Штете од поплава у Параћину, у коме је поплављено 5.000 домова, процењене су на 2,4 милијарде динара.

(Према вести агенције Танјуг)

Повезане вести

Свечано отварање канцеларије за ромске активисте у циљу унапређења положаја Рома у Општинском одбору ДС Параћин (Фото: Општински одбор ДС Параћин)

У ДС Параћин отворена канцеларија за ромске активисте

Параћин, 23. фебруара 2014.Општински одбор Демократске странке у Параћину доделио је канцеларију ромским активистима са циљем да...
Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић у сусрету са грађанима Параћина (Танјуг)

Председник Тадић: Србија не сме да стане!

Параћин, 10. априла 2012.У Србији је последњих година направљен политички и економски систем који даје резултате, али који може да стане уколико на...