ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Демократе Јагодине прикупљају потписе против смањења плата и пензија

- A +
Прикупљање потписа у Јагодини против закона којим су смањене плате и пензије (Фото: Градски одбор ДС Јагодина)Јагодина, 12. новембра 2014.

Јагодинске демократе започеле су прикупљање потписа у циљу изражавања протеста због доношења закона којим су смањене плате и пензије. Они најављују постављање штанда испред Културног центра у Јагодини где ће грађани моћи да ставе свој потпис.

Смањење плата и пензија производи штету за лични стандард и кућни буџет грађана, а не производи корист за боље стање у буџету. Непотребни расходи у буџету нису плате и пензије, него лоше пословање јавних предузећа, страначко запошљавање, велике субвенције јавном сектору и одсуство реформе ПИО и РФЗО. То су реформе које треба да створе уштеде и обезбеде сигурност исплате пензија.

Десет месеци је на снази био солидарни порез којим је од зарада наших грађана одузимано 10 милијарди динара. Истовремено, Влада је повећала своје расходе за 9 милијарди динара, а приходи су смањени за 3 милијарде динара. Осим тога, овим мерама такозване штедње, све плате веће од 130.000 динара ће се повећати. Повећаће се плате директора свих јавних предузећа, а плата Јоргованке Табаковић биће већа чак за 40.000 динара. Што се тиче смањења пензија, Демократска странка сматра да је то стечена имовина пензионера, којима се цео радни век одвајало од плате и уплаћивало да би имали та средства када оду у пензију, наводе у ДС-у.

Демократе још додају да не пристају да се мере штедње односе само на грађане, док Влада све више троши, и зато захтевају стављање ван снаге Закона о привременом уређивању исплате пензија и Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно, сталних примања код корисника јавних средстава.

(Извор: www.infocentrala.rs)

Повезане вести

Демократска странка

Јанковић: ДС ће после избора показати да је фактор у земљи

Јагодина, 21. фебруара 2014.Члан Главног одбора и члан Извршног одбора ДС Александар Јанковић, оценио је да је...
Кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић приликом обраћања грађанима Јагодине, са Драганом Марковићем (Фото сервис ДС)

Тадић позвао Николића на серију дебата

Јагодина, 8. маја 2012.Председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" Борис Тадић поручио је да је већ сутра спреман за ТВ дебату са...
Чланица Председништва Демократске странке Гордана Чомић (Танјуг, архива)

Чомић: Глас на изборима вратићемо бољим животом

Јагодина, 3. маја 2012.Чланица Председништва Демократске странке Гордана Чомић, позвала је жене Јагодине да у недељу изађу на изборе,...
Караван Демократске омладине ''Избор Младих за бољи живот — Борис Тадић'' у Јагодини (Танјуг)

Караван ''Избор Младих за бољи живот — Борис Тадић'' у Јагодини

Јагодина, 29. априла 2012.Караван Демократске омладине "Избор Младих за бољи живот — Борис Тадић",...