ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Пирота прикупља потписе против закона о смањењу плата и пензија

- A +
Акција прикупљања потписа против закона којим је предвиђено смањење плата и пензија, у организацији ДС у Пироту (Фото: Градски одбор ДС Пирот)Пирот, 12. новембра 2014.

Демократска странка покренула је акцију прикупљања потписа против закона којим је предвиђено смањење плата и пензија, а коју је данас организовала и у Пироту.

Заменик председника Извршног одбора ДС Радослав Милојичић Кена рекао је новинарима да Демократска странка има снаге и обавезу да како је 1990. и 2000. рекла "стоп" тадашњим режимима, и актуелној власти 2014. године казе "стоп" због, како каже, погубне политике која се води.

Он је рекао да је власт преварила грађане, да се веома тешко живи, да нема економског просперитета.

"Грађани су преварени од стране власти, веома тешко се живи, не постоји канал Морава-Вардар, не постоје ФАП и Мерцедес у Прибоју, нема економског просперитета, постоји само упошљавање 50.000 страначких послушника СНС-а који су добили велике плате, задужење Јоргованке Табаковић која је успела да задужи Народну банку за 44 милијарди динара, што никоме није пошло за руком", рекао је Милојичић.

Према речима Горана Стаменовића, из пиротског одбора Демократске странке, тренутно се широм Србије у преко 20 градова прикупљају потписи против закона којим је предвиђено смањење плата и пензија.

"Имамо, нажалост, ситуацију да се ова држава и неспособна власт за само две и по године задужила преко седам милијарди евра, а примера ради, од времена Тита, преко Милошевића, Коштунице, Бориса Тадића, сви су се они укупно задужили 14 милијарди, а ова власт је успела да се задужи чак седам милијарди евра. Својим послушницима који имају ионако огромне плате, примања се повећавају, а пензионерима који су цео век одвајали за пензије сада се смањују пензије. Сматрамо да постоје други начини да се остваре уштеде, али никако да терет сносе радници и пензионери и због тога сматрамо да ова влада треба да поднесе оставку", казао је Стаменовић.

(Извори: Танјуг, www.pirotskevesti.rs)

Повезане вести

Обележавање 25 година Демократске странке у Пироту (Фото: Општински одбор ДС Пирот)

25 година Демократске странке у Пироту

Пирот, 24. фебруара 2015.У оквиру обележавања 25 година постојања и рада Демократске странке, Општински одбор Демократске странке Пирот организовао је...
Демократска странка

У Пироту прекинуто емитовање ТВ Хепи за време гостовања Драгана Ђиласа

Пирот, 11. фебруара 2014.Поводом синоћног скандалозног прекида емитовања програма ТВ Хепи у...
Демократска странка

Акције Ресорног одбора за здравство ДС у Пироту

Пирот, 30. јануара 2012.Општински одбор Демократске странке у Пироту формирао је Ресорни одбор за здравство који чине угледни лекари и...
Конференција за медије Општинског одбора Демократске странке Пирот (Фото: Општински одбор ДС Пирот)

Општински одбор ДС Пирот о посети председника Тадића и активностима у Скупштини општине

Пирот, 27. децембра 2011.Општински одбор Демократске странке (ОО...