ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Демократе Шапца прикупљају потписе против смањења плата и пензија

- A +
Демократе Шапца прикупљају потписе против смањења плата и пензија (Фото: Градски одбор ДС Шабац)Шабац, 12. новембра 2014.

Градски одбор Демократске странке Шабац започео је 12. новембра 2014, на више локација у граду, свакодневно прикупљање потписа за петицију против смањења плата и пензија.

Демократска странка се не противи штедњи али се противи томе да се штеди на грађанима док истовремено неспособна Влада, водећи погрешну политику, троши све више новца.

Целокупна уштеда која се планира од смањења плата и пензија мања је од износа који је само у овој години изгубила Народна банка Србије. Такође, та сума мања је и од износа који за порез дугује неколико тајкуна. Мерама ове такозване штедње смањују се и иначе мала примања грађана док се на другој страни повећавају плате државним функционерима, директорима јавних предузећа, односно, све плате веће од 130.000 динара. Сходно томе, повећаће се и плата гувернерке Народне банке Србије, Јоргованке Табаковић, без обзира на то што ова институција под њеном управом све лошије послује, правећи финансијске губитке због којих сви грађани испаштају.

Јасно је да је на делу политика "више новца за СНС, мање за грађане".

Што се пензија конкретно тиче, Демократска странка сматра да су пензије стечена имовина пензионера. Њима се цео радни век одвајао од плата одређени износ новца не би ли њиме могли да располажу када оду у пензију. Зато не само што је противуставно, него је и срамно да им се тај новац данас одузима.

Након три године Вучићеве власти и три Вучићеве владе јасно је да њихово незнање и бахатост разарају институције и буџет док се терет њихове неспособности незаслужено пребацује на грађане.

Градски одбор Демократске странке Шабац

Повезане вести

Градски одбор Демократске странке Шабац разговором са грађанима обележио 25 година од обнављања рада ДС (Фото: Градски одбор ДС Шабац)

Шабац: 25 година Демократске странке

Шабац, 21. фебруара 2015.Градски одбор Демократске странке Шабац организовао је штанд у центру града којим се наставља обележавање 25 година од обнављања...
Скупштина омладине Демократске странке Шабац (Фото: Демократска омладина Шапца)

Шабац: Изабрано руководство Демократске омладине

Шабац, 16. фебруара 2015.Скупштина омладине Демократске странке Шабац, одржана је у понедељак, 16. фебруара, чиме је шабачка омладина...
Разговор са грађанима Шапца поводом обележавања 25 година од обнављања рада Демократске странке (Фото: Градски одбор ДС Шабац)

Шабац: Обележавање 25 година од обнављања рада ДС

Шабац, 13. фебруара 2015.Градски одбор Демократске странке Шабац организовао је сусрет и разговоре са грађанима, поводом обележавања...
Демократска странка

Мачванске демократе: Проблем насиља у друштву

Шабац, 24. октобра 2013.У просторијама Градског одбор Демократске странке Шабац одржана је конференција за медије са темом — Проблем насиља...
Демократска странка

Неодговорни покушаји да се ДС оптужи за инструментализацију одборника у Шапцу

Београд, 13. марта 2013.Поводом данашње седнице Скупштине града Шапца и изјаве...