ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Зрењанин осудио напад на кућу посланика

- A +
Демократска странкаЗрењанин, 9. децембра 2014.

Градски одбор Демократске странке у Зрењанину осудио је напад на породичну кућу покрајинског посланика те странке из Житишта Игора Салака и затражио да одговорни буду хитно санкционисани.

Напад на кућу у којој живи Салака догодио се у ноћи између недеље и понедељка када су каменицама на тој кући разбијена два прозора.

"Уколико овај догађај ставимо у контекст дешавања од 3. децембра, када је одржана нелегална седница Скупштине општине Житиште и на којој су наводно смењени легитимно изабрани функционери, а о којима је Салак јавно говорио, проблем добија много шире оквире и друго значење", саопштено је из зрењанинског одбора ДС.

Како се наводи, притисци које су у последње време трпели одборници Демократске странке, Лиге социјалдемократа Војводине, Савеза војвођанских Мађара, Српског покрета обнове, Партије уједињених пензионера Србије и групе грађана од функционера Социјалистичке партије Србије и Српске напредне странке, недопустиви су у демократском друштву.

О свим тим дешавањима, истакли су, обавештено је и Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Појединаца склоних "решавању" проблема насиљем је одувек било и увек ће их бити, али управо зато власт и постоји: да заштити све своје грађане, да им омогући да се осећају сигурно и да санкционише починиоце, оценио је ДС.

Због напада Салак је поднео кривичну пријаву против непознатих нападача.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Демократска странка

ДС Војводине најоштрије осуђује неодговорно трошење новца грађана на чланове СНС

Нови Сад, 4. јануара 2018.Покрајински одбор Демократске странке за Војводину...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

ДС: Обуставити приватизацију Луке Нови Сад

Нови Сад, 18. новембра 2017.Лука Нови Сад има промет од преко милион тона робе годишње, статус луке од посебног европског значаја, представља бренд...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Војвођани немају ништа од СНС власти

Нови Сад, 15. новембра 2017.Председник Покрајинског одбора ДС Војводине Мирослав Васин изјавио је у Скупштини АП Војводине да након 15 месеци...
Демократска странка

Политичка подобност пресудна за избор директора школа

Нови Сад, 15. септембра 2017."Покрајинска влада поништава конкурсе и поставља кандидате који немају подршку ни колега, ни родитеља"...