ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Чачак: СНС сеје страх и крши људска права у Драгачеву

- A +
Заменик председника Извршног одбора Демократске странке Радослав Милојичић Кена у обраћању медијима у Лучанима (Фото: Градски одбор ДС Чачак)Чачак, Лучани, 10. децембра 2014.

Међународни дан људских права 10. децембар Демократска странка је обележила страначким активностима и конференцијом за медије у Лучанима на којој је заменик председника Извршног одбора ДС Радослав Милојичић Кена истакао да баш у Лучанима имамо драстичан пример кршења људских права од стране СНС-а.

Организоване екипе активиста ове странке из целе Србије запоселе су хотелске капацитете и методом притисака сеју страх и уносе немир међу поносне грађане Драгачева пред ванредне изборе. Очигледан пример бахатости владајуће странке огледа се у избацивању Општинског одбора ДС Лучани из просторија у Дому културе које је годинама користио и то баш пред ванредне изборе. То је и био повод да се конференција за медије одржи тачно у подне испред Дома културе као симбол пркоса оних људи који другачије мисле од премијера Александра Вучића и његове странке.

Акција Демократске странке у Лучанима поводом Међународног дана људских права (Фото: Градски одбор ДС Чачак)Представницима медија обратио се и Мишо Пантелић, привредник из Лучана и члан Општинског одбора ДС, који је истакао да грађани Драгачева трпе невиђене притиске од стране активиста СНС, како у својим домовима тако и на радним местима где их евидентирају на неке листе које грађани доживљавају као листе за отпуштање и одмазду за непослушност. У таквим условима ширења страха и репресије, као и политичког прогона од стране СНС-а не постоје нормални услови за излазак Демократске странке на ванредне изборе у Лучанима закључио је Пантелић. Демократска странка наставља са радом и у будућем периоду бориће се за истину и бољи живот грађана Драгачева.

Конференцији за медије је претходила акција прикупљања потписа за укидање неуставно донетог Закона о смањењу плата и пензија. У акцији која је трајала четири сата прикупљено је 250 потписа незадовољних грађана, углавном пензионера, који су данас примили своју прву умањену пензију. Демократска странка ће се борити за укидање овога Закона који је СНС донела искључиво за задовољавање својих политичких апетита исказаних кроз партијска запошљавања и финансирање својих активности, а никако у интересу народа, што ће се и показати у наредном периоду.

Градски одбор Демократске странке Чачак

Повезане вести

Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Чачку (Фото: Градски одбор ДС Чачак)

ДС Чачак: СНС није партија, то је један човек коме сви слепо верују

Чачак, 17. септембра 2015.Демократска странка не жели коалицију са СНС, јер је то партија која је...
Демократска странка

Демократе Чачка: Власт посвећена останку на власти заборавила на младе

Чачак, 12. августа 2015.У ЧАЧКУ ЋЕ УСКОРО ПЕНЗИОНЕР БИТИ НА ЧЕЛУ МЛАДИХ На жалост свих нас...
Демократска странка

Демократе Чачка: Од СНС још једно поскупљење

Чачак, 1. августа 2015.Када су грађани Србије помислили да су им високе летње температуре једини проблем, да су сва поскупљења прошла, да су...
Демократска странка

ДС Чачак: Градско веће касни за свим догађајима

Чачак, 29. јула 2015.Најновија седница Градског већа Чачка показала је да овај састав на челу са градоначелником ни после три године...
Народна посланица Демократске странке и портпаролка ДС Александра Јерков (Фото: www.cacak.ds.org.rs)

ДС ће организовати антивладине митинге широм Србије

Чачак, 5. јуна 2015.Демократска странка ће, поред Београда и Крагујевца, одржати антивладине митинге и у другим градовима,...