ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Зрењанин: Државни органи да обезбеде право на здравље и право на сигурност

- A +
Конференција за медије Градског одбора Демократске странке у Зрењанину (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин)Зрењанин, 17. децембра 2014.

На редовној конференцији за медије Градског одбора Демократске странке у Зрењанину представљена је нова портпаролка Алиса Коцкар, као и чланови медија тима Теодора Торњански, Себастијан Дорожан и Дамир Грошин.

"Предуго смо се бавили унутарстраначким питањима, па нисмо ни приметили у ком смо се тренутку тако лако навикли на чињеницу да живимо у држави, у граду, у којој су политички мотивисана хапшења сасвим нормална појава и у којој државни органи нису у обавези да раде свој посао и да обезбеде барем поштовање основних људских права: право на здравље и право на сигурност", речи су којима је Алиса Коцкар започела конференцију.

Горан Каурић, председник Градског одбора Демократске странке, скренуо је пажњу на важне проблеме које је актуелна власт обећала да ће решити, али по тим питањима још увек ништа није учинила. Два најважнија свакако јесу обилазнице и фабрика воде. Обећано је да ће обилазница бити готова до пролећа 2013. године. Не само да радови нису започети на време, него смо изгубили још једну целу годину, а цена земљишта на тој траси достиже и невероватних 45.000 евра по хектару. Како је то могуће? Ситуација није боља ни када је у питању фабрика воде јер је тендер поништен и тиме је грађанима начињена огромна финансијска штета.

На крају се присутнима обратио Игор Салак, покрајински посланик, који је демантовао гласине да је у Житишту дошло до промене власти и замолио медије да обрате пажњу ко је све учествовао на нелегитимној седници у Житишту, посебно се осврнувши на чињеницу да је један од њих човек чију је молбу да постане одборник Управни суд одбио већ три пута. Притиске свих врста трпе многи, али се боје да јавно причају о томе. То јесте важна тема, као и питање улагања јер су инвестиције долазиле искључиво из покрајине, а ниједан једини динар са републичког нивоа.

Градски одбор Демократске странке Зрењанин

Повезане вести

Одборница Демократске странке у Зрењанину Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Замислите да...

Зрењанин, 23. новембра 2016.Шеста седница Скупштине заказана је за 29. новембар. Власт је дочекала последњи тренутак да се заиста позабави проблемом јавних предузећа и сад...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Чија је одговорност?

Зрењанин, 8. јуна 2016.Демократе су на редовној конференцији за медије као поставиле питање како се борити против апатије и како грађанима може да се објасни да...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Нова-стара власт, а све по старом

Зрењанин, 1. јуна 2016.На редовној конференцији за медије Градског одбора Демократске странке у Зрењанину закључено је да ће ипак све...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

Зрењанин: Како је прекршен закон на конститутивној седници скупштине

Зрењанин, 25. маја 2016.Јуче је одржана конститутивна седница Скупштине града Зрењанина о којој...