ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Пајтић: Србија се буди, Србија има енергије!

- A +
Председник Демократске странке Бојан Пајтић (Фото сервис ДС, архива)Велика Плана, 23. децембра 2014.

Србија се буди, Србија има енергије, Србија има наде коначно поново да постоји шанса да се режим Александра Вучића, овај режим који нас интензивно упропаштава и који у 2015. улази у четврту календарску годину свог постојања – сруши, рекао је председник демократске странке Бојан Пајтић на прослави 25 година од оснивања првог општинског одбора ДС у Великој Плани.

"Ви сте пре 25 година, само неколико недеља после пада Берлинског зида, показали високу свест о томе у ком правцу ће се кретати свет, у ком правцу ће се кретати наше друштво, формирали Општински одбор ДС. За разлику од човека који влада овом државом, који по сопственом признању 20 година није схватио да је пао Берлински зид, мада је било доста очигледно то у медијима и који је управо захваљујући одсуству тог сазнања украо велики број најлепших година свима нама, заједно са својим саборцима.Ви сте имали свест о томе шта значи 1989. година и шта значи потреба да се установи странка која ће баштинити традицију чика Љубе Давидовића и Милана Грола, и оних људи који су у предратном периоду покушавали да Србију учине социјално одговорном државом, правом државом, демократском државом. Када смо код чика Љубе Давидовића треба да се сетимо, ви сте овде у специфичној позицији, у локалу на власти, на националном нивоу смо опозиција, једина, велика, парламентарна, опозициона странка. Треба се подсетити његових речи да бисмо били мудрији, да бисмо били успешнији. То је – на власти се немој богатити, у опозицији се немој понизити.То је ДС и такву ДС желим и верујем да сви ми делимо такав став" рекао је Пајтић.

Он је оценио да вероватно нема бољег места од Велике Плане са тако богатом слободарском традицијом, из Првог, из Другог српског устанка, из Првог светског рата, из 1941. године, да се на прагу 2015. године – годину којом се навршава стогодишњицом Радовањског боја, најави нови бој – бој за демократску, за слободну Србију, бој у коме ћемо срушити режим аматера, незналица, оних који дипломе купују, оних који докторате плагирају, оних који су за само неколико година успели да пониште све демократске тековине у овом друштву.

"То је наша цивилизацијска обавеза, то је наша историјска обавеза, одговорност, не само према оним људима који су пре 25 година имали храброст да ДС оснују него и према онима који су пре стотину година управо једну такву странку сањали, и у таквој странци се борили за бољу Србију.

Драги пријатељи, нема Србија бољу алтернативу од ДС и Србија се нада да ће ДС ову борбу да поведе" рекао је председник ДС.

Радослав Милојичић, председник општине Смедеревска Паланка, истакао је да је оснивањем одбора ДС у Великој плани посађена клица демократије у Великој Плани и клицу демократије у Србији.

"Да није било вас сада не би имао ко да се бори против овог зла и ове тираније, која хара Србијом. Они су неспособни, видели смо да су уништили све чега су се дотакли. Видели смо да у овој земљи штрајкују адвокати, штрајкују просветни радници, здравствени радници. Да се у свим цивилизованим друштвима то зове земља која иде у хаос. Једини који може да каже "стоп" деведесетих, једини који је могао да каже "стоп" двехиљадите, једини ко то може да каже сада је Демократска странка са својим коалиционим партнерима" оценио је Милојичић И додао да СНС зна да једино ДС може да их угрози, да једино ДС стоји на бранику владавине правих и свих европских закона.

Драган Цветковић, председник ОО ДС Велика Плана рекао је да је пре 25 година само храброст појединаца и жеља да се живи у демократској земљи, овде у Великој Плани, водила тадашње осниваче ДС.

"Били су то угледни, храбри и часни суграђани . Пре свих то су били господин Бранислав Арсић, уједно и председник одбора. Затим Саша Трифуновић, Горан Раковац, Михаило Ивановић, Драгослав Бајовић, Миладин Бисенић, Владимир Тасић, др Љубинко Петковић, др Томислав Тадић – из нама суседне Смедеревске Паланке, госпођа Љиља Митровић, као и други. Они су заједно са легендама ДС Мићуновићем, Ђинђићем, Десимиром Тошићем поново оживили идеју ДС Љубе Давидовића и Милана Грола из предратне Србије. Неће нас зауставити јер ми нисмо декларативно демократе и европејци, јер ми смо то суштински и идеолошки. У жељи да свима нама идеја ДС буде водиља у достизању што квалитетнијег живота, поздрављам вас и желим да следећи јубилеј 30 година дочекамо као власт која ће Србију коначно увести у породицу европских народа" рекао је Цветковић.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Демократска странка

ДС Велика Плана: Нови пораз СНС; надлежни да покрену истрагу о пребијањима активиста

Велика Плана, 23. маја 2015.У ишчекивању хитне истраге због јучерашњег...
Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић приликом обиласка компаније ''Супериор'' у Великој Плани (Танјуг)

Тадић: Искористити потенцијале пољопривреде

Велика Плана, 10. априла 2012.Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић посетио је у Великој Плани компанију "Супериор"...
Предизборни караван Демократске омладине у Великој Плани (Танјуг)

Караван Демократске омладине у Великој Плани

Велика Плана, 28. марта 2012.Караван омладине Демократске странке посетио је Велику Плану где су представници те странке разговарали са грађанима...