ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Ваљево: Трибина ''Куда иде Србија?'' поводом 25 година ДС

- A +
Трибина ''Куда иде Србија?'' у организацији Градског одбора Демократске странке Ваљево поводом 25 година ДС (Фото: Градски одбор ДС Ваљево) Ваљево, 10. фебруара 2015.

Поводом обележавања 25 година од обнављања рада Демократске странке, потпредседник Демократске странке Борислав Стефановић гостовао је на трибини "Куда иде Србија?" коју је организовао Градски одбор Демократске странке Ваљево.

Трибину је, пред пуном великом салом Скупштине града Ваљева, отворио Душко Ракић, председник Градског одбора ДС Ваљево говорећи о историјату Демократске странке и њеном значају за демократске процесе у Србији током 25 година дугог периода њеног постојања.

Борислав Стефановић, потпредседник Демократске странке, је истакао да се Србија налази у веома тешкој ситуацији и да су нашој земљи неопходне истинске промене.

Стефановић је рекао да је његово гостовање у Ваљеву део кампање током које разговара са што више грађана, да им објасни на који начин Србија може да изађе из економске и социјалне кризе.

Трибина ''Куда иде Србија?'' у организацији Градског одбора Демократске странке Ваљево поводом 25 година ДС (Фото: Градски одбор ДС Ваљево) "Да објаснимо све лоше потезе ове власти, а сада је евидентно да су ти лоши потези грађанима пред очима сваки дан, да објаснимо како доћи до посла и, коначно, како Србија да изађе из ове пропасти, беде и неједнакости у којој живимо. Намера је и да развластимо олигархију која влада овом земљом, олигархију и повезаност са пословним банакама, да грађанима објаснимо како могу да живе од свог рада, да им помогнемо да врате прескупе кредите и да људи којима су смањене плате и пензије пронађу начин за бољитак", каже Борислав Стефановић и поручује да демократе могу да раде много боље и другачије него што су радиле док су биле на власти, а поготово боље и другачије од ове власти под којом пропадамо све више.

"До сада су све политичке елите, укључујући и елиту из ДС, правиле огромне грешке, јер су се бавиле личним интересима, а не оним што грађанима заиста треба. А грађанима треба једнакост, солидарност, излазак из беде, и треба им посао. А то им сигурно неће бити обезбеђено на начин како то данас ради Александар Вучић, али не и на начин како смо ми у ДС радили од 2008. до 2012. године. Примена неолибералног грабљивог капитализма у ситуацији где се само гледа како доћи до профита, мислим да је нешто што су грађани прозрели и видели да то не функционише. Зато су малобројни они који излазе на изборе него разочарани седе код куће. Треба да им дамо наду и да им дамо пут до коначне победе слободе у овој земљи, коју ћемо морати сами извојевати", рекао је Стефановић током трибине.

Градски одбор Демократске странке Ваљево

Повезане вести

Демократска странка

Обијене просторије ДС у Ваљеву

Београд, 14. септембра 2016.Просторије Демократске странке у центру Ваљева синоћ су обијене и том приликом су однети рачунари и телефони. Демократска странка захтева да...
Демократска странка

ДС Ваљево: Да ли је безбедно купати се испод балона у Петници?

Ваљево, 25. фебруара 2015.Демократској странци се ових дана јавило неколико родитеља деце која тренирају у...
Потпредседница Демократске странке Маја Виденовић у обраћању на новогодишњем коктелу Градског одбора ДС Ваљево (Фото: www.vamedia.info)

Демократска странка на челу колоне за слободну Србију

Ваљево, 12. јануара 2015.Градски одбор Демократске странке Ваљево одржао је новогодишњи коктел у простору Центра за културу уз...
Члан Председништва и шеф посланичке групе Демократске странке Борислав Стефановић (Фото сервис ДС, архива)

Стефановић у Ваљеву позвао грађане гласају за листу ДС

Ваљево, 23. фебруара 2014."Украјински и босански сценарио су велика опасност за стабилност наше земље. Уколико се у Србију...
Председник Градског одбора Демократске странке Ваљево и посланички кандидат ДС Душко Ракић у обраћању медијима (Фото: Градски одбор ДС Ваљево)

ДС Ваљево: Од ове власти само минус

Ваљево, 19. фебруара 2014."За готово две године Ваљево од републичке власти не само да није добило ниједан динар, него је смањењем трансферних средстава...