ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шабац: Обележавање 25 година од обнављања рада ДС

- A +
Разговор са грађанима Шапца поводом обележавања 25 година од обнављања рада Демократске странке (Фото: Градски одбор ДС Шабац) Шабац, 13. фебруара 2015.

Градски одбор Демократске странке Шабац организовао је сусрет и разговоре са грађанима, поводом обележавања 25 година од обнављања рада странке. Поред разговора са грађанима прикупљани су и потписи за петицију против смањења плата и пензија.

Демократска странка обновила је свој рад пре 25 година вођена идеалом слободне, демократске, правне и социјално одговорне државе. Тада су се демократе обавезале да док постоји Демократске странке неће се успоставити владавина једног човека.

Тренутна ситуација у нашој земљи најсличнија је оној са почетка деведесетих година. Поново је на делу урушавање институција, а власт се концентрише у рукама једне особе. Далеко смо од правне државе јер правосуђе служи за линч политичких противника. Далеко смо од слободне државе јер се опструише рад независних институција. Далеко смо и од демократске државе јер се гуши слобода говора, а цензура је све присутнија у медијима.

Зато смо разговарали са драгим Шапчанима и Шапчанкама, потпуно отворени за критике и сугестије, јер желимо да ојачамо Демократску странку и да је приближимо грађанима.

Док Србија не постане модерна, европска земља, земља социјалне правде и једнаких шанси за све грађане, земља у којој млади желе да остану и да граде своју будућност, има потребе за Демократском странком.

Градски одбор Демократске странке Шабац

Повезане вести

Градски одбор Демократске странке Шабац разговором са грађанима обележио 25 година од обнављања рада ДС (Фото: Градски одбор ДС Шабац)

Шабац: 25 година Демократске странке

Шабац, 21. фебруара 2015.Градски одбор Демократске странке Шабац организовао је штанд у центру града којим се наставља обележавање 25 година од обнављања...
Скупштина омладине Демократске странке Шабац (Фото: Демократска омладина Шапца)

Шабац: Изабрано руководство Демократске омладине

Шабац, 16. фебруара 2015.Скупштина омладине Демократске странке Шабац, одржана је у понедељак, 16. фебруара, чиме је шабачка омладина...
Демократе Шапца прикупљају потписе против смањења плата и пензија (Фото: Градски одбор ДС Шабац)

Демократе Шапца прикупљају потписе против смањења плата и пензија

Шабац, 12. новембра 2014.Градски одбор Демократске странке Шабац започео је 12. новембра 2014, на више...
Демократска странка

Мачванске демократе: Проблем насиља у друштву

Шабац, 24. октобра 2013.У просторијама Градског одбор Демократске странке Шабац одржана је конференција за медије са темом — Проблем насиља...
Демократска странка

Неодговорни покушаји да се ДС оптужи за инструментализацију одборника у Шапцу

Београд, 13. марта 2013.Поводом данашње седнице Скупштине града Шапца и изјаве...