ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Кикинда: Напредњачка власт нема ни знања ни способности

- A +
Демократска странка Кикинда, 18. фебруара 2015.

Прошле недеље у локалним медијима стидљиво се појавила информација да ће Цимос ливница отпустити 350 радника у кикиндској фабрици. Ако узмемо као олакшавајућу околност да је Влада у последњим данима била презаузета преговорима са америчким Есмарком, поставља се питање зашто нико од локалних власти није чак ни поставио питање о неопходности овакве мере.

Јасно је да локална самоуправа нема надлежности у креирању пословне политике једне приватне фирме, али се сви сећамо обећања председника општине приликом ступања на дужност. Обавезао се да ће разговарати са свим великим привредним субјектима у граду, ангажовати се на побољшању пословне климе, и довести велике компаније у Кикинду. Након тога, као изговор што нема нових запослења, невешто се покушао оправдати да је успех и задржавање постојећих радних места. Сад видимо да чак ни у томе није успео.

Приликом гостовања актуелних министара у Кикинди током предизборне кампање обећавано је покретање производње у МСК, ревитализација Тозе Марковић и све што је било потребно само да би се добили гласови на изборима. Данас, годину дана касније, имамо Тозу у стечају, Ливницу која отпушта огроман број радника, а о Метанолу се још увек само приповеда.

Сматрамо да би ови гиганти из периода бивше државе морали да буду предмет интересовања Министарства привреде, иначе у овом граду неће више бити никог запосленог у реалном сектору, што ће проузроковати велики мањак у општинском буџету, као и армију незапослених који ће бежати из овог града. Мада, када погледамо како је преговарано за смедеревску железару, не треба гајити илузије да је ова Влада способна да помогне било коме у овој земљи. Прво у медијима фаворизују једну компанију, и на тај начин растерају све евентуалне заинтересоване, а после се чуде што тај једини кандидат поставља своје услове продаје.

Јасно је да напредњачка власт нема ни знања ни способности да води ову земљу, и што пре грађани то увиде мања ће бити штета коју чине сваки дан. Ретки су данас они који могу да поброје министре финансија и привреде који су се измењали у последње три године, што свакако говори о лутању, недостаку плана и кадрова и потпуном несналажењу Српске напредне странке у вршењу власти.

За три године колико су напредњаци на власти, једини резултат који имамо су смањење плата и пензија, драстичан пад стандарда, куповне моћи грађана и енормно задужење земље. Све остало су празна обећања; о инвестицијама вредним стотину милијарди евра, арапским шеицима који ће отварати фабрике и градити Београд на води, бољем животу који нам стално измиче, али је ту за годину-две, само мало да се стрпимо. Лажни Мерцедесови аутобуси, фабрике чипова, копање канала до Егејског мора и комичне афере премијера и великог дела министара само су илустрација у шта се ова земља претворила од када је воде бивши радикали.

Право стање је најбоље описао сам шеф напредњака у својој изјави: "Срамота ме је колико нам добро иде"! Господо напредњаци, и треба да вас је срамота!

Општински одбор Демократске странке Кикинда

Повезане вести

Конференција за медије Општинског одбора Демократске странке Кикинда (Фото: Општински одбор ДС Кикинда)

ДС Кикинда: Доста је лажних обећања СНС и понижавања грађана Кикинде

Кикинда, 3. јуна 2015.Због катастрофалне ситуације у којој се град налази, потпуну...
Игор Стојиловић, победник квалификационог такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића у Кикинди

Игор Стојиловић: Востани Сербије!

Кикинда, 22. фебруара 2013."Домовина се брани лепотом, и чашћу и знањем, домовина се брани животом и лепим васпитањем" Не сећам се тачно када је српска песничка...
Учеснице и учесници квалификационог такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића у Кикинди, са члановима стручног жирија

Игор Стојиловић победник ''Беседа у Зоранову част'' у Кикинди

Кикинда, 22. фебруара 2013.Политиколог Игор Стојиловић из Кикинде победник је другог квалификационог такмичења у...
Конференција за медије Општинског одбора Демократске странке Кикинда на тему такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића (Фото: Општински одбор ДС Кикинда)

Кикинда: Беседништво у част Зорана Ђинђића јединствена прилика да млади покажу шта мисле

Кикинда, 13. фебруара 2013."Такмичење у беседништву у част Зорана...
Лидер Демократске странке и кандидат за председника Србије Борис Тадић у обраћању на конвенцији Избор за бољи живот у Кикинди (Танјуг)

Србија са нама иде ка пуноправном чланству у ЕУ и бољем животу

Кикинда, 11. априла 2012.Лидер Демократске странке и кандидат за председника Србије Борис Тадић поручио је у...