ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шабац: Изабрано руководство Демократске омладине

- A +
Скупштина омладине Демократске странке Шабац (Фото: Демократска омладина Шапца) Шабац, 16. фебруара 2015.

Скупштина омладине Демократске странке Шабац, одржана је у понедељак, 16. фебруара, чиме је шабачка омладина званично изашла из фазе повереништва и започела редован рад. У присуству гостију из Градског одбора странке, омладина је овом приликом изабрала своје руководство. Регуларним изборним процесом изабрани су председница и стални састав савета омладине.

За председницу је изабрана Јелена Лазић, 1990. годиште из Шапца, апсолвент журналистике на Филозофском факултету Универзитета Нови Сад. За чланове савета омладине изабрани су: Сузана Ивановић (дипл. правница), Дејан Живановић (мастер историчар), Никола Марковић (мастер спортске медицине са физиотерапијом), Јован Николић (дипл. инжењер саобраћаја) и Бојан Сакић (оператер машинске обраде метала).

Избором председнице Демократска странка је још једном потврдила да је једина странка која се, не само декларативно, него и у пракси руководи принципом родне равноправности.

У свом обраћању присутнима Јелена Лазић је рекла: "У тренутку када земљом управља неспособна власт, која нема воље нити знања да реши било који проблем младих, која, напротив, младима ускраћује основна права као што су право на образовање, рад, право на стварање будућности у својој земљи, свако ћутање и мирење са таквим стањем у најмању руку представља саучесништво".

Међутим, с обзиром на то да је Шабац град демократске традиције, град који је давно схватио важност идеала које заговара Демократска странка и један од ретких градова који је успешно одолео насилном наметању напредњачке власти, Лазић је изразила снажно уверење да ће се управо у Шапцу наћи млади људи који ће подићи свој глас против актуелне аутократске власти.

"Верујем да ће се наћи млади људи који ће имати снаге и воље да мењају погрешан вредносни систем у ком живимо и стану у одбрану демократских принципа, а исто тако верујем да Демократска странка има капацитет да те младе људе окупи у својим редовима", додала је она.

Прошло је време каријериста и опортуниста. Демократска странка је данас странка карактерне, доследне и друштвено одговорне омладине. Омладине спремне да буде носилац промена у друштву и да активно учествује у креирању живота у Србији. Снагу и вољу да се бори за модерну, социјално одговорну и демократску земљу сасвим сигурно ће у свом даљем раду показати и демократска омладина Шапца.

Демократска омладина Шапца

Повезане вести

Градски одбор Демократске странке Шабац разговором са грађанима обележио 25 година од обнављања рада ДС (Фото: Градски одбор ДС Шабац)

Шабац: 25 година Демократске странке

Шабац, 21. фебруара 2015.Градски одбор Демократске странке Шабац организовао је штанд у центру града којим се наставља обележавање 25 година од обнављања...
Разговор са грађанима Шапца поводом обележавања 25 година од обнављања рада Демократске странке (Фото: Градски одбор ДС Шабац)

Шабац: Обележавање 25 година од обнављања рада ДС

Шабац, 13. фебруара 2015.Градски одбор Демократске странке Шабац организовао је сусрет и разговоре са грађанима, поводом обележавања...
Демократе Шапца прикупљају потписе против смањења плата и пензија (Фото: Градски одбор ДС Шабац)

Демократе Шапца прикупљају потписе против смањења плата и пензија

Шабац, 12. новембра 2014.Градски одбор Демократске странке Шабац започео је 12. новембра 2014, на више...
Демократска странка

Мачванске демократе: Проблем насиља у друштву

Шабац, 24. октобра 2013.У просторијама Градског одбор Демократске странке Шабац одржана је конференција за медије са темом — Проблем насиља...
Демократска странка

Неодговорни покушаји да се ДС оптужи за инструментализацију одборника у Шапцу

Београд, 13. марта 2013.Поводом данашње седнице Скупштине града Шапца и изјаве...