ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Кикинда: Доста је лажних обећања СНС и понижавања грађана Кикинде

- A +
Конференција за медије Општинског одбора Демократске странке Кикинда (Фото: Општински одбор ДС Кикинда)Кикинда, 3. јуна 2015.

Због катастрофалне ситуације у којој се град налази, потпуну незаинтересованост владајуће Српске напредне странке и првог човека општине да ситуацију поправи, већ је својим чињењем и нечињењем само погоршава, Демократска странка захтева неопозиву оставку председника општине Павла Маркова.

Доста је лажи и лажних обећања, бахатости неких "момчића" које је председник општине довео и поставио за градске шерифе, вређања грађана и доста је изговора уместо резултата.

Председник општине Павле Марков мора да поднесе оставку због:

· Неиспуњених, лажних обећања датих грађанима у времену преузимања власти.

Да вас подсетимо да ни центиметар магистралног пута према Башаиду није урађен од када је смењена ДС, Змај Јовина улица није ни започета. Није било помоћи привреди нити нових радних места, иако је обећана помоћ за "Метанол", "Тозу", "Цимос", а обећали су и довођење нових инвеститора. У причи у вези са фабриком воде дошли смо до тога да ни јавне чесме не раде, нема обећаног аеродрома, брзих пруга..., нема ничега.

· Због потпуног уништења система комуналних услуга, које су и основна надлежност локалне самоуправе. Гашењем пет јавних предузећа и Агенције за пољопривреду и спајањем у мега комунално предузеће, у коме се не зна ко шта ради и ко ће уопште да остане да ради, грађани су изгубили квалитет услуга.

· Због понижавања грађана Кикинде: бахат и надмен став председника у изјавама да у Кикинди не постоји нико способан да води ново јавно предузеће, због понижавања одборника, представника грађана да не могу да разумеју материјал за седницу скупштине, због уцењивања социјално угрожених грађана...

· Због довођења екипе бахатих Београђана, давања им овлашћења за недолично понашање и непоштовање закона и процедура.

· Због вођења општине уз помоћ скупштинске већине коју чине одборници који су променили странке, а нису вратили мандате странкама које су те гласове добиле на изборима. Тиме су прекројили изборну вољу и преварили грађане. Дванаест одборника СНС, два из ДСС и "прелетачи" из других странака сада чине скупштинску већину.

· Председник општине треба да оде и због потпуне неактивности у побољшању пословне климе. Ништа се не чини на подстицању привредних активности и довођењу инвеститора. Нема нових радних места. Једина и искључива активност се огледа у малтретирању запослених, отпуштањима, небројеним систематизацијама и запошљавању партијских кадрова у јавном сектору упркос забрани запошљавања.

Грађани Кикинде су огорчени због катастрофалне економске сиитуације у граду, вређањем интелигенције лажним обећањима, изговора уместо резултата, растурања јавног сектора и разбијања система комуналних услуга, довођења бахатих Београђана који малтретирају Кикинђане, вређања и омаловажавања грађана Кикинде.

Због никад горег стања у Кикинди захтевамо да Павле Марков поднесе оставку.

Општински одбор Демократске странке Кикинда

Повезане вести

Демократска странка

ДС Кикинда: Напредњачка власт нема ни знања ни способности

Кикинда, 18. фебруара 2015.Прошле недеље у локалним медијима стидљиво се појавила информација да ће Цимос ливница...
Игор Стојиловић, победник квалификационог такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића у Кикинди

Игор Стојиловић: Востани Сербије!

Кикинда, 22. фебруара 2013."Домовина се брани лепотом, и чашћу и знањем, домовина се брани животом и лепим васпитањем" Не сећам се тачно када је српска песничка...
Учеснице и учесници квалификационог такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића у Кикинди, са члановима стручног жирија

Игор Стојиловић победник ''Беседа у Зоранову част'' у Кикинди

Кикинда, 22. фебруара 2013.Политиколог Игор Стојиловић из Кикинде победник је другог квалификационог такмичења у...
Конференција за медије Општинског одбора Демократске странке Кикинда на тему такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића (Фото: Општински одбор ДС Кикинда)

Кикинда: Беседништво у част Зорана Ђинђића јединствена прилика да млади покажу шта мисле

Кикинда, 13. фебруара 2013."Такмичење у беседништву у част Зорана...
Лидер Демократске странке и кандидат за председника Србије Борис Тадић у обраћању на конвенцији Избор за бољи живот у Кикинди (Танјуг)

Србија са нама иде ка пуноправном чланству у ЕУ и бољем животу

Кикинда, 11. априла 2012.Лидер Демократске странке и кандидат за председника Србије Борис Тадић поручио је у...