ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Ужице најоштрије осуђује напад на новинара Милана Ђокића

- A +
Демократска странкаУжице, 14. јула 2015.

Градски одбор ДС Ужице најоштрије осуђује јучерашњи безумни напад и покушај убиства новинара "Ужичке недеље" Милана Ђокића, као и напад на народног посланика Владимира Маринковића и друге присутне у згради Градске куће Града Ужица.

Не улазећи у мотиве напада и пропусте у обезбеђењу, сматрамо да је недопустиво и неприхватљиво да се насиљем решавају проблеми. Потпуно смо сигурни да господин Ђокић нема никакве контакте од раније са нападачем и да је извршавајући своје радне задатке постао мета нападача оног тренутка када је храбро и људски покушао да заштити другог човека, у овом случају господина Маринковића. На његовом месту могао је бити било ко. Без обзира што је господин Ђокић члан ДС-а, господин Маринковић потпредседник СДПС-а, градоначелник Тихомир Петковић и чланови већа из СНС-а, г-дин Раденковић из СПС-а, овај безумни чин треба да буде осуђен од читаве јавности.

Такође, овакав напад у најзначајнијој институцији у Ужицу и Западној Србији говори о степену и озбиљности проблема са којим се наше друштво суочава.

Нека овај вандалски напад и храброст једног човека буду последњи сигнал свим појединцима, странкама и институцијама ове државе да се удруже, освесте и уозбиље у решавању проблема људи. Да политику унижавања људи и институција заменимо политиком сарадње и заједничке борбе за људе.

Од надлежних органа захтевамо хитну и темељну истрагу овог немилог догађаја.

Градски одбор Демократске странке Ужице

Повезане вести

Демократска странка

Иницијатива ужичког ДС: Бахатом Гашићу да се одузме награда

Ужице, 13. октобра 2015.Одбор Демократске странке (ДС) у Ужицу затражио је од власти у овом граду да повуче одлуку...
Демократска странка

ДС у Ужицу: Напредњачка власт не може ни да окречи оно што смо ми градили

Ужице, 24. јула 2015.Напредњачка власт није у стању ни да обиђе и окречи оно што је у...
Првопласиране учеснице на квалификационом такмичењу младих у беседништву у част Зорана Ђинђића у Ужицу, са члановима жирија

Јелена Марић и Нађа Лазаревић победнице ''Беседа у Зоранову част'' у Ужицу

Ужице, 21. фебруара 2015.Мисао Зорана Ђинђића оживела је поново кроз беседе младих...
Председник Демократске странке Бојан Пајтић, са сарадницима, на конференцији за медије у Ужицу (Фото: Градски одбор ДС Ужице)

Пајтић: Незапамћена хајка на омбудсмана

Ужице, 29. јануара 2015.Демократска странка позива Министарство одбране и ВБА да престану да опструишу рад заштитника грађана Саше Јанковића....
Демократска странка

ДС Ужице: Бахатост власти уместо решења за водоснабдевање грађана

Ужице, 25. јула 2014.Демократска странка оптужила је власти и на републичком нивоу као и у Ужицу за...