ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Чачак: Градско веће касни за свим догађајима

- A +
Демократска странкаЧачак, 29. јула 2015.

Најновија седница Градског већа Чачка показала је да овај састав на челу са градоначелником ни после три године рада никако да крене у сусрет догађајима већ само гаси, и то доста неуспешно, већ "разбуктале пожаре".

Време је потрошено, резултати су изостали, привреда не функционише и најквалитетнији млади људи напуштају град. Чачак живи и функционише у највећој мери од буџета, локалног и републичког, а у кавим су проблемима ти буџети свима је јасно. Степен зависности од таквих буџета је тако велики и забрињавајући да се поставља питање опстанка града.

Да ли су грађани на изборима дали своје гласове за такво функционисање Градског већа и такво вођење града? Свакако да нису већ су очекивали да у Градско веће уђу најпаметнији и најспособнији у овом граду, креативни, радни, са личним, породичним и професионалним интегритетом, они који ће овај град вратити на оно место које је раније имао.

Ко је крив што се то није десило? Без икакве сумње то су политичке странке на власти које су делегирале своје представнике у Градско веће. Да ли је то најбоље што су могли да ставе у функцију града и његовог напретка или су најбољи отпали јер су превагнула политичка мешетарења и породичне везе на рачун стручности? Било шта да је посреди, то их не оправдава и не ослобађа одговорности за оно што је учињено, односно није учињено.

Сада смо сведоци да неки од градских већника покушавају да се ограде од рада Градског већа иако су све време уредно седели у том већу и гласали за одлуке дајући легалност његовом раду. Желимо да верујемо да су ти преокрети искрени, настали као резултат сазревања и промишљених одлука, а не део политичке кампање и заузимање позиција пред предстојеће изборе.

Предлажемо да Градско веће закаже хитан састанак у вези са Законом о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору који је у процедури усвајања. Да се спроведе хитна анализа како ће се доношење тога закона одразити на Чачак, колико ће људи остати без посла и да се направи план како те људе запослити и превазићи новонасталу ситуацију. Веома је битно и да се утврде критеријуми како ће се отпуштати радници, да то не буде искључиво по партијској припадности. Сматрамо да би таквим активностима Градско веће и градоначелник показали одговорно понашање према грађанима који су им указали поверење на изборима и који од њих захтевају резултате.

Градски одбор Демократске странке Чачак

Повезане вести

Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Чачку (Фото: Градски одбор ДС Чачак)

ДС Чачак: СНС није партија, то је један човек коме сви слепо верују

Чачак, 17. септембра 2015.Демократска странка не жели коалицију са СНС, јер је то партија која је...
Демократска странка

Демократе Чачка: Власт посвећена останку на власти заборавила на младе

Чачак, 12. августа 2015.У ЧАЧКУ ЋЕ УСКОРО ПЕНЗИОНЕР БИТИ НА ЧЕЛУ МЛАДИХ На жалост свих нас...
Демократска странка

Демократе Чачка: Од СНС још једно поскупљење

Чачак, 1. августа 2015.Када су грађани Србије помислили да су им високе летње температуре једини проблем, да су сва поскупљења прошла, да су...
Народна посланица Демократске странке и портпаролка ДС Александра Јерков (Фото: www.cacak.ds.org.rs)

ДС ће организовати антивладине митинге широм Србије

Чачак, 5. јуна 2015.Демократска странка ће, поред Београда и Крагујевца, одржати антивладине митинге и у другим градовима,...
Демократска странка

Власт Чачка неодговорна према грађанима

Чачак, 22. децембра 2014. Још једном је локална власт начином заказивања седнице Скупштине града Чачка показала колико је неодговорна и...