ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Чачак: СНС није партија, то је један човек коме сви слепо верују

- A +
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Чачку (Фото: Градски одбор ДС Чачак) Чачак, 17. септембра 2015.

Демократска странка не жели коалицију са СНС, јер је то партија која је додатно задужила Србију, повећала порезе, а притом смањила плате и пензије, рекао је председник Градског одбора ДС у Чачку Драган Брајовић.

"Наставићемо да се боримо против власти једног човека, једноумља и политике, свега онога што Српска напредна странка спроводи. Она није партија, то је један човек коме сви слепо верују", казао је Брајовић.

Он је подсетио да ће Градски одбор Демократске странке у Чачку у наредном периоду представљати нови чланови који ће креирати политику ове странке на локалном нивоу, а житељи овог града моћи ће да их упознају и одлуче да ли ће им указати поверење.

Брајовић је позвао странке да објаве чланове својих градских одбора како би се видело ко учествује у раду на локалном нивоу, а ко се крије иза лидера партија који су у Београду.

"Неке политичке организације функционишу само по наређењима из престонице, друге још увек нису изабрале своје органе. Демократска странка имам континуитет и идеологију, као и своја начела за која се залаже", нагласио је Брајовић, прецизирајући да на локалу у случају избора предизборних коалиција неће бити, док ће постизборне зависити од резултата.

Што се Социјалдемократске партије тиче, Брајовић је истакао да са њеним члановима неће бити разговора о коалицији пред изборе, иако су идеолошки блиски.

У Чачку лоши ђаци држе предавање професорима, граду на Морави неопходан спас

Председник Градског одбора ДС Драган Брајовић је нагласио да се град на Морави постепено гаси и губи квалитете који су га некад красили.

"Сви морамо да покушамо да спасимо Чачак. Ми ћемо то покушати кроз борбу за боље и праведније друштво и правну државу, али смо свесни да је циљ далеко са влашћу коју предводи СНС и на локалном и републичком нивоу", каже Брајовић додајући да су се одређени стандарди наметнули током две деценије једне исте власти у овом граду, а да је њена последица то што данас лоши ђаци држе предавања професорима и што најпаметнији одлазе, јер у свом родном месту не могу да нађу посао.

Затворен базен од 30 милиона динара или 10 милиона евра

Већ годинама се покреће питање како је могуће да Чачак, као један од 24 града у Републици Србији, нема затворен базен.

"На седници Скупштине предложили смо решење овог проблема. Сматрамо да постоје могућности да се он изгради у Техничкој школи, јер је сличан подухват остварен у Ваљеву и таква инвестиција би износила између 25 и 30 милиона динара. Међутим, градска власт је одбила наш предлог највероватније због релативно ниског износа улагања, јер они маштају о пројекту чија би вредност била 10 милиона евра", рекао је Брајовић.

Приоритети градске власти - улагање у сеоске школе или у запошљавање?

"Демократска странка ће се залагати да се у Чачку ураде оне ствари за које није потребан новац, попут поштовања одлука локалног парламента које су обавезујуће, како за Чачане, тако и за оне које чине власт у овом граду. Првенствено мислим на одлуку о оснивању Фонда за оболелу децу и локални акциони план за младе", каже потпредседница Градског одбора ДС Мирјана Миленковић Таловић, наглашавајући да се оне, нажалост, не поштују.

Она је прецизирала да ће демократе захтевати и поштено спровођење конкурса за директоре јавних предузећа и установа, смењивање оних који на јавним функцијама не поштују правила, као и да рад локалне самоуправе постане транспарентан за грађане.

"Упитајмо наше суграђане шта су приоритети у овом граду - да ли чачанска власт треба да подиже кредит од милион евра да би градила сеоске школе или исти треба да уложи у индустријску зону? Је ли било потребно преплатити Дом војске који сада нико не користи или је требало улагати у нова радна места?", упитала је Миленковић Таловић.

Чачак је инвестиционо мртав град

Према речима председника Извршног одбора Драгана Вучетића светла будућности коју Влада прогнозира за своје грађане кроз годину или две није остварљива јер буџетски дефицит није мањи услед повећања прихода од пореза, накнада и примања, већ због смањења пензија, плата и трансферних средства ка општинама и градовима.

"За првих шест месеци примања и приходи града Чачка износила су милијарду и 288 милиона динара, а ако то упоредимо са истим периодом из 2013. године када су били милијарду и 530 милиона, видимо да је дошло до умањења од 242 милиона динара, односно 19%, које је за последицу имало укидање инвестиционих активности", прецизирао је Вучетић наглашавајући да је град на Морави инвестиционо мртав јер нема озбиљних страних улагања од 2007. године.

Он је подсетио да су инвестиције које се спроводе недовољне да запосле армију грађана који немају посао.

Такође, Вучетић је навео да се директна последица смањења прихода на локалном нивоу огледа и у кашњењу чачанских установа при измиравању својих обавеза.

"Туристичка организација Чачак је 15. септембра имала дуговања у висини од 605 хиљада динара, односно 14 неизмирених трансакција, док дуг Дом здравља износи 2 милиона динара то јест 43. Те установе ризикују да им рачуни буду блокирани, јер је законом прописана обавеза да трансакције које оне преузимају морају бити измирене у року од 45 дана, што оне нису учиниле", нагласио је он.

Демократе ће подржати добру причу за град Чачак, али њу не прича локална власт

Председник Градског одбора ДС Драган Брајовић истакао је да ће ова партија подржати сваку причу која ће допринети ка бољој атмосфери у Чачку, без обзира чија је, али да садашња локална власт не доприноси светлој будућности овог града.

"У граду на Морави постоји само политичко запошљавање, иако је СНС говорила да тога неће доћи. Ја не знам да се неко овде запослио, а да није члан те странке или неке друге која је у коалицији са њима. Најбољи пример тога је избор директора јавних предузећа", рекао је Брајовић.

Он је навео да ће се и у будућности демократе борити за департизацију и легалне конкурсе због младих људи који не желе да се учлане у неку од партија да би добили посао.

"Кључни проблем у Чачку је начин на који се наши суграђани запошљавају. Зашто сви немају исту шансу као и она особа која се налази у некој политичкој организацији?", упитао је Брајовић.

(Извор: www.glaszapadnesrbije.rs)

Повезане вести

Демократска странка

Демократе Чачка: Власт посвећена останку на власти заборавила на младе

Чачак, 12. августа 2015.У ЧАЧКУ ЋЕ УСКОРО ПЕНЗИОНЕР БИТИ НА ЧЕЛУ МЛАДИХ На жалост свих нас...
Демократска странка

Демократе Чачка: Од СНС још једно поскупљење

Чачак, 1. августа 2015.Када су грађани Србије помислили да су им високе летње температуре једини проблем, да су сва поскупљења прошла, да су...
Демократска странка

ДС Чачак: Градско веће касни за свим догађајима

Чачак, 29. јула 2015.Најновија седница Градског већа Чачка показала је да овај састав на челу са градоначелником ни после три године...
Народна посланица Демократске странке и портпаролка ДС Александра Јерков (Фото: www.cacak.ds.org.rs)

ДС ће организовати антивладине митинге широм Србије

Чачак, 5. јуна 2015.Демократска странка ће, поред Београда и Крагујевца, одржати антивладине митинге и у другим градовима,...
Демократска странка

Власт Чачка неодговорна према грађанима

Чачак, 22. децембра 2014. Још једном је локална власт начином заказивања седнице Скупштине града Чачка показала колико је неодговорна и...