ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Иницијатива ужичког ДС: Бахатом Гашићу да се одузме награда

- A +
Демократска странка Ужице, 13. октобра 2015.

Одбор Демократске странке (ДС) у Ужицу затражио је од власти у овом граду да повуче одлуку о награди која је додељена министру одбране Братиславу Гашићу на свечаној академији поводом 9. октобра, Дана града Ужица.

Гашић је добио захвалницу града због ангажовања Војске Србије на изградњи алтернативног водовода у време када је Ужице било без пијаће воде, а као заслуга му је приписана и помоћ приликом елементарних непогода.

За демократе је спорно то што је Гашић на свечаној академији саветовао Ужичанима да се одрекну идеје о оснивању интегрисаног универзитета, и зато најављују петицију да се признање поништи.

"Да је Ужице град апсурда показује награда додељена човеку који је јавно саопштио да од интегрисаног универзитета нема ништа, и тиме ударио шамар не само владајућој коалицији на челу са СНС већ и свим грађанима Ужица. Ужичани су на 686. рођендан свог града, водом сумњивог квалитета, морали да прогутају горку пилулу да је Братислав Гашић добио захвалницу Града Ужица, а да није јасно због којих заслуга", наводи се у саопштењу ДС.

Ужичке демократе указују да је циљ Гашићевог "савета" да Ужице одустане од универзитета за који је заинтересован и Крушевац, којим је министар градоначелниковао до преузимања ресора одбране.

"Захвалницу града добио је човек који каже да Ужичани не треба да очекују универзитет, већ да своју децу шаљу у универзитетске центре у окружењу, вероватно мислећи на Крушевац. Признањем министру који је бахато погазио вишегодишњи труд Ужичана, који су посвећено радили на пројекту интегрисаног универзитета, градско руководство је обесмислило све награде у претходном периоду, од академика Љубомира Симовића на овамо", поручују демократе.

(Извор: Блиц)

Повезане вести

Демократска странка

ДС у Ужицу: Напредњачка власт не може ни да окречи оно што смо ми градили

Ужице, 24. јула 2015.Напредњачка власт није у стању ни да обиђе и окречи оно што је у...
Демократска странка

ДС Ужице најоштрије осуђује напад на новинара Милана Ђокића

Ужице, 14. јула 2015.Градски одбор ДС Ужице најоштрије осуђује јучерашњи безумни напад и покушај убиства...
Првопласиране учеснице на квалификационом такмичењу младих у беседништву у част Зорана Ђинђића у Ужицу, са члановима жирија

Јелена Марић и Нађа Лазаревић победнице ''Беседа у Зоранову част'' у Ужицу

Ужице, 21. фебруара 2015.Мисао Зорана Ђинђића оживела је поново кроз беседе младих...
Председник Демократске странке Бојан Пајтић, са сарадницима, на конференцији за медије у Ужицу (Фото: Градски одбор ДС Ужице)

Пајтић: Незапамћена хајка на омбудсмана

Ужице, 29. јануара 2015.Демократска странка позива Министарство одбране и ВБА да престану да опструишу рад заштитника грађана Саше Јанковића....
Демократска странка

ДС Ужице: Бахатост власти уместо решења за водоснабдевање грађана

Ужице, 25. јула 2014.Демократска странка оптужила је власти и на републичком нивоу као и у Ужицу за...