ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Краљева за ванредне економске мере

- A +
Демократска странкаКраљево, 19. јануара 2016.

На конференцији за медије Градског одбора Демократске странке Краљево тема су били избори. Узрок за расписивање ванредних парламентарних избора јесте неспособност да се обезбеди стабилна и одговорна влада чак и у ситуацији када ту владу подржава 150 посланика СНС-а, плус посланици њених коалиционих партнера. Повод за расписивање јесу предстојећи редовни покрајински и локални избори на којима би напредњачки и социјалистички кадрови у многим општинама били жестоко кажњени од стране грађана због бахатости, неспособности и нестручног кадра, па се кријући иза Вучића жели умањити размера могућег пораза.

Што се тиче локалних прилика, у Краљеву све функционише по принципу "село гори, а баба се чешља". Уместо да решава проблеме очајне социјално-економске ситуације, градоначелнику Краљева је најбитније да пређе из једне странке у другу. Да апсурд буде већи, овај страначки трансфер представљен је као подстрек динамичнијем раду и напретку Краљева и то све у тренутку колапса града од првих снежних падавина ове године.

Већина грађана вероватно осећа срамоту због трагикомичних испада представника владајућих странака и поистовећивања града Краљева са таквим личностима на националним медијима.

Због епидемије незапослености и гашења радних места ми из Демократске странке заложићемо се да се у Краљеву уведу ванредне економске мере, по угледу на ванредну ситуацију, које би извршиле мобилизацију свих јавних и приватних ресурса у циљу спашавања будућности града и наших суграђана. То би подразумевало:

1. Под хитно зауставити све пројекте који би још више угрозили крхко стање градског буџета.

2. Покренути свеобухватни програм јавних радова у двогодишњем периоду уместо досадашње праксе која служи за периодично запошљавање партијског кадра.

3. Донети одлуку о смањивању локалних такси за мала и средња предузећа и укидање такси за сва нова предузећа у прве три године њиховог пословања.

4. При свим јавним предузећима основати пројектне тимове са младим и стручним људима који ће своју плату добијати на основу пројектних грантова.

5. Сменити све директоре јавних предузећа чија предузећа послују у губитку а који немају предлог промене таквог стања.

6. Основати фонд за подстицаје приватним предузетницима који имају добре пословне планове, који су спремни за модернизацију својих погона и који могу понудити тржишту иновације.

7. Донети петогодишњи план финансирања развоја инфраструктуре по месним заједницама при чему ће се одлуке доносити у тим заједницама, а не на страначким комитетима.

8. Све мере усаглашавале би се на Савету за економски опоравак града Краљева који би чинили представници локалне самоуправе, приватних и јавних предузећа и представника стручних удружења грађана и синдиката.

У наредном периоду потрудићемо се да добијемо пуну подршку грађана и стручне јавности за ове мере како бисмо зауставили даље уништавање града а успећемо само ако се сви заједно довољно потрудимо!

Градски одбор Демократске странке Краљево

Повезане вести

Потпредседница Демократске странке Наташа Вучковић приликом гостовања у Краљеву (Фото: Градски одбор ДС Краљево)

Краљево: 24. априла грађани да узму судбину у своје руке и изађу на изборе

Краљево, 4. марта 2016.У свом гостовању на локалној КаТВ у Краљеву потпредседница...
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Краљеву (Фото: Градски одбор ДС Краљево)

Ако напредњаци победе, Краљево ће бити на Вулиновом казану

Краљево, 26. фебруара 2016.Демократска странка је четири године упозоравала грађане Краљева да појединци из садашње...
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Краљеву (Фото: Градски одбор ДС Краљево)

Краљевачки медији су жртве, а не уценитељи локалне самоуправе

Краљево, 28. јануара 2016.На конференцији за медије Градског одбора Демократске странке Краљево тема су били...
Демократска странка

Форум жена ДС Краљево: Грубо кршење права жена од стране режима

Краљево, 10. децембра 2015.На конференцији за медије Форума жена Демократске странке Краљево тема је била...
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Краљеву (Фото: Градски одбор ДС Краљево)

ДС Краљева: Нови програм ДС – штедња државе, а не грађана

Краљево, 3. децембра 2015Тема конференције за медије Градског одбора ДС Краљево је била Нови дневни ред за Србију,...