ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Лесковац: Странка Неписмених Србије говори о просвети?!

- A +
Демократска странкаЛесковац, 4. марта 2016.

Грађани Лесковца захваљују СНС-у што је најзад открио кривца за катастрофално стање у просвети. С обзиром да је дотични Савет изјавио како су они заслужни за све, ред је да грађане Лесковца подсетимо на њихове наводне заслуге.

Највећа наводна "заслуга" је смањење плата у просвети и довођење просветних радника у понижавајући положај. Ако СНС властодршци мисле да гладни просветни радници могу да буду добри учитељи, наставници и професори, онда је за функционере СНС-а боље да од данас не раде више ништа, јер ће штета за ово друштво бити мања.

Савет за просвету СНС-а се хвали и обнављањем школа. Занима нас да ли под тим подразумевају и падање плафона у школи у Вучју, који само срећом није усмртио тридесеторо деце; занима нас да ли се поносе што плафон те учионице ни до данас није поправљен; да ли су поносни што је исти извођач радова наставио сарадњу са градским структурама у Лесковцу и што му је додељен нови посао. То занима грађане Лесковца!

По речима Савета за просвету СНС-а, њихова заслуга је и исплаћивање плата и путних трошкова; у нормалним друштвима ово би била подразумевајућа чињеница, али не и друштву које води СНС. С обзиром да добар део СНС функционера не зна ни где ни шта су студирали, имајући у види да половина не уме ни да изговори називе високих школа и факултета које су наводно завршили, мислимо да је боље да СНС не ради ништа више у просвети.

Све чега се дотакао СНС, на челу са Гораном Цветановићем, дословно је упропашћено. Просвета опстаје само захваљујући појединцима и њиховој жељи да наша деца добију боље образовање. Ипак, ДС се боји да ће СНС, уколико остане на власти, успети да уништи све шта су демократе и њихови способни појединци годинама стварали у просвети.

Зато ДС позива грађане Лесковца да изласком на изборе и гласањем за ДС не дозволе да СНС – познатија као Странка Неписмених Србије – икада више обавља било какву функцију везану за просвету у Лесковцу.

Градски одбор Демократске странке Лесковац

Повезане вести

Демократска странка

Највећи успех лесковачке власти - отварање јавног клозета и кинеског тржног центра

Лесковац, 15. августа 2017.Сваке године из Лесковца се исели око 2000 људи у...
Демократска странка

Лесковац: Брисање напредњачке власти заокруживањем ДС на изборима

Лесковац, 7. априла 2016.СНС на челу са Гораном Цветановићем никада не пропушта прилику да покуша да од...
Демократска странка

Лесковац: Не бес, већ стид и сажаљење!

Лесковац, 15. марта 2016.ДС захваљује СНС-у на брзини којом одговара на наша саопштења; с обзиром да је популарност СНС пала на свега 22%, а рејтинг ДС-а...
Демократска странка

Лесковац: ДС позива Лесковчанке да изласком на изборе окончају владавину СНС

Лесковац, 9. марта 2016.Демократе су поносне што је, у време док смо ми вршили...
Демократска странка

Лесковац: ДС позива грађане да изађу на изборе и отерају неспособну и бахату власт

Лесковац, 6. марта 2016.ДС искрено жали због тога што се неко из СНС-а...