ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Лесковац: ДС позива грађане да изађу на изборе и отерају неспособну и бахату власт

- A +
Демократска странкаЛесковац, 6. марта 2016.

ДС искрено жали због тога што се неко из СНС-а нашао прозваним у саопштењу ДС-а; не вређамо никога, само констатујемо постојећу ситуацију у (не)култури политичке комуникације. Дакле, када неко натера младе људе да рођенданско вече Горана Цветановића "прославе" у мајицама са натписима "Хвала Ти што постојиш" где је и Т написано великим словом, или стави тачку иза "др" у "Волимо те др. Горан Цветановић", онда када ни градоначелничко име не добије свој падеж, тешко је пронаћи други израз осим једног: неписменост. Подсетимо ли састављаче говора СНС-а да се будућнос(т), ефикаснос(т), сигурнос(т) изговарају са т на крају, разлози да замолимо СНС за већу писменост у политичкој комуникацији заиста постају оправдани. Чланови СНС-а могу међусобно да комуницирају и пантомимом, голубовима писмоношама или димним сигналима, али их молимо да са грађанима Лесковца убудуће комуницирају на писмен начин, који не вређа ничију интелигенцију.

СНС тврди да је ДС оставила наводна дуговања; колика год да су, нису већа од трошкова службених путовања градоначелника и његове свите, трошкова репрезентације и наводног "канцеларијског материјала". Једина разлика је та што су ДС-ови рачуни рачуни који имају своју сврху, а СНС рачуни су рачуни туристичких путовања локалних моћника која нису донела ниједно ново радно место.

Савет за просвету СНС-а тврди да ДС наводно "није имала разумевање за ђаке и просветне раднике". У време ДС-а ниједној школи није искључена струја, док се за време напредњачке страховладе струја искључивала и школама, и Дирекцији, док је јадни "Комуналац" "позајмљивао" струју и воду од "Пијаце". У време ДС-а плате просветара су биле довољне за егзистенцију; данас су плате у просвети понижавајуће за просветне раднике. Дакле, ако смо добро разумели "писменост" СНС-оваца, СНС је смањио плате и професорима и родитељима ученика, смањио је пензије њиховим бакама и декама, само зато што наводно "има разумевања за ђаке и просветне раднике"? Ако је и од СНС-а, много је!

СНС такође покушава да нас убеди да је плафон школе у Вучју пао "због елементарних непогода"; не верујемо да се ико сећа неког наводног урагана у Вучју, због кога би отпадали плафони који су могли да изазову тешку трагедију. Али зато добро знамо да је извођач радова добио нове послове за градску власт. Такође, молимо локалне властодршце да не мешају "плафон" и "кров"; Дакле, "плафон" је оно шта пада у школи у Вучју, а "кров" је оно што уз медијску помпу мења СНС, представљајући текуће одржавање као "нову инвестицију".

Ипак, ДС се слаже да Лесковчани "заслужују пристојан и савремен Лесковац". Само што то неће бити Лесковац који води СНС, странка која за три године није отворила ниједно ново радно место, странка која је повећала порезе а смањила плате и пензије, странка која је од Лесковца, некада поносног града, успела да направи обичну касабу.

Зато демократе позивају све незадовољне грађане Лесковца да изађу на изборе и једном заувек отерају неспособну и бахату власт, на челу са СНС-ом и Гораном Цветановићем!

Градски одбор Демократске странке Лесковац

Повезане вести

Демократска странка

Највећи успех лесковачке власти - отварање јавног клозета и кинеског тржног центра

Лесковац, 15. августа 2017.Сваке године из Лесковца се исели око 2000 људи у...
Демократска странка

Лесковац: Брисање напредњачке власти заокруживањем ДС на изборима

Лесковац, 7. априла 2016.СНС на челу са Гораном Цветановићем никада не пропушта прилику да покуша да од...
Демократска странка

Лесковац: Не бес, већ стид и сажаљење!

Лесковац, 15. марта 2016.ДС захваљује СНС-у на брзини којом одговара на наша саопштења; с обзиром да је популарност СНС пала на свега 22%, а рејтинг ДС-а...
Демократска странка

Лесковац: ДС позива Лесковчанке да изласком на изборе окончају владавину СНС

Лесковац, 9. марта 2016.Демократе су поносне што је, у време док смо ми вршили...
Демократска странка

Лесковац: Странка Неписмених Србије говори о просвети?!

Лесковац, 4. марта 2016.Грађани Лесковца захваљују СНС-у што је најзад открио кривца за катастрофално стање у просвети. С...