ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Грађани Крагујевца одали пошту убијеном премијеру Зорану Ђинђићу

- A +
Грађани Крагујевца одали пошту убијеном премијеру Зорану Ђинђићу (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)Крагујевац, 12. марта 2016.

Градски одбор Демократске странке у Крагујевцу обележио је тринаест година од убиства првог српског демократског премијера др Зорана Ђинђића.

"Грађани Крагујевца данас обележавају тринаест година од убиства премијера др Зорана Ђинђића. Тринаест година од покушаја атентата на систем вредности, на једну Србију која је веровала у боље сутра, која је веровала у европску перспективу. У међувремену, сведоци смо да многи покушавају да то наслеђе релативизују, да га представе као заједничко. Демократска странка ће након локалних избора покренути иницијативу за промену табле која је украдена пре 7 месеци, али и подизање споменика др Зорану Ђинђићу. Сматрамо да је довољно времена прошло да се валоризује све оно што је управо Зоран Ђинђић урадио за Србију, за један кратак временски период колико је био премиијер. Видели смо колика је штета нанета Србији, јер данас на власти имамо управо оне лицемере који су се радовали његовој смрти. Промене у Србији кренуће из Крагујевца након локалних избора, управо на идејама покојног премијера", истакао је у обраћању медијима председник Градског одбора Демократске странке Душан Обрадовић.

"Шетња за Зорана", улицом која по његовом имену носи назив, почела је од Трга фонтана и завршена код привремене спомен плоче покојном премијеру. Чланови Демократске странке са коалиционим партнерима из Заједно за Шумадију и грађанима Крагујевца су на овај начин одали пошту др Зорану Ђинђићу, где су поред спомен плоче упалили свеће и положили цвеће.

Градски одбор Демократске странке Крагујевац

Повезане вести

Конференција за медије коалиције Заједно за Крагујевац (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

Крагујевац: Коалиција Заједно за Крагујевац једина права опозиција

Крагујевац, 20. маја 2016.У новом сазиву градског парламента једина права опозиција биће у редовима...
Конференција за медије изборне листе Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац, Демократска странка, ЗЗШ (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

ДС-ЗЗШ: Грађани у недељу бирају између две јасне опције

Крагујевац, 21. априла 2016.Представници листе Верољуб Верко Стевановић Заједно за Крагујевац (Демократска странка, ЗЗШ) још...
Конференција за медије изборне листе Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац, Демократска странка, ЗЗШ (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

ДС-ЗЗШ: 24. априла крај понижавања грађана Крагујевца

Крагујевац, 5. априла 2016.Српска напредна странка, иако има и локалну и републичку власт, није успела да сачува статус...
Конференција за медије изборне листе Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

Крагујевац: Подршка коалицији ДС-ЗЗШ

Крагујевац, 1. априла 2016.Бивши одборник и шеф Одборничког клуба ЛДП-а (2012-2014) Марко Николић подржао је изборну листу Верољуб Верко Стевановић – Заједно...
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Крагујевцу (Фото: www.kragujevac.ds.org.rs)

Заједно за Крагујевац: Искрени договор са грађанима Крагујевца

Крагујевац, 18. марта 2016."У име изборног штаба и целог победничког тима Демократске странке и Заједно за...