ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Крагујевац: Захтевамо хитно отварање завршене деонице ауто-пута Крагујевац–Баточина

- A +
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Крагујевцу (Фото: www.kragujevac.ds.org.rs)Крагујевац, 14. марта 2016.

Ових дана када је у Србији актуелно отварање свега и свачега, од тоалета до незавршених деоница ауто-пута, у Крагујевцу и Шумадији не отвара се НИШТА.

Премијер је са својом свитом приликом посете Крагујевцу показао још једну макету и та макета је некако била бледа у односу на оне београдске. Није премијер грађане Крагујевца удостојио ни квалитетном макетом а камоли нечим корисним, истакнуто је на конференцији за медије у Градском одбору Демократске странке.

"Подсетићу грађане да је пре смене власти у Србији 2012. године у региону Шумадије било започето неколико великих пројеката: ауто-пут Крагујевац–Баточина, регионални аеродром Морава код Краљева, регионални гасовод према Чачку и Краљеву, ФИАТ-ова фабрика у Крагујевцу, итд", рекао је Душан Обрадовић, председник Градског одбора ДС.

Актуелна власт због неспособних кадрова које је поставила на одговорна места у министарствима и јавним предузећима није успела ни да приведе крају ове пројекте.

"Узмимо на пример ауто-пут према Баточини, овај објекат је део уговора Републике Србије и ФИАТ-а. Оно што је уговорено у 2011. и почетком 2012. године то је и завршено. Нових уговора нема, нема извођача радова на незавршеној деоници, нема саобраћаја на већ ЗАВРШЕНОЈ деоници. Зашто, питамо актуелну власт? Зашто није пуштена у саобраћај деоница која је завршена пре скоро годину и по дана? Зашто су заустављени радови на деоници преко Никшићког брда? Зашто се не ради пројекат за деоницу кроз Баточину?", упитао је Обрадовић.

Док власт буде смишљала изговоре, ми ћемо грађане подсетити на све оно што смо урадили за Крагујевац и Шумадију.

Довели смо ФИАТ у Крагујевац. Направили смо улице и мостове до фабрике. Направили смо далековод и трафостаницу за фабрику. Направили смо гасовод за фабрику. Направили смо радна места у фабрици. Све то за мање од четири године. Из Националног инвестиционог плана опремили смо радне зоне Петровац и Сервис 2, изградили смо водовод у Теферичу, изградили Петровачку магистралу, кружне токове, санирали улице Града Сирена, Змај Јовину и низ других, изградили фискултурну салу Богословије и много других објеката. Укупно је из НИП-а у Крагујевац уложено преко 1,5 милијарди динара. Из кредита Светске банке сређени су сви прилази граду. Из кредита ЕБРД-а реконструисан је водовод. Из кредита KfW-а реконструисан је топловод.

"Све што смо направили остаје грађанима Крагујевца. Све што будемо правили остаће грађанима Крагујевца. Зато грађани знају зашто ће на овим изборима гласати за листу Демократске странке и њених коалиционих партнера", закључио је Обрадовић.

Градски одбор Демократске странке Крагујевац

Повезане вести

Конференција за медије коалиције Заједно за Крагујевац (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

Крагујевац: Коалиција Заједно за Крагујевац једина права опозиција

Крагујевац, 20. маја 2016.У новом сазиву градског парламента једина права опозиција биће у редовима...
Конференција за медије изборне листе Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац, Демократска странка, ЗЗШ (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

ДС-ЗЗШ: Грађани у недељу бирају између две јасне опције

Крагујевац, 21. априла 2016.Представници листе Верољуб Верко Стевановић Заједно за Крагујевац (Демократска странка, ЗЗШ) још...
Конференција за медије изборне листе Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац, Демократска странка, ЗЗШ (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

ДС-ЗЗШ: 24. априла крај понижавања грађана Крагујевца

Крагујевац, 5. априла 2016.Српска напредна странка, иако има и локалну и републичку власт, није успела да сачува статус...
Конференција за медије изборне листе Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац (Фото: Градски одбор ДС Крагујевац)

Крагујевац: Подршка коалицији ДС-ЗЗШ

Крагујевац, 1. априла 2016.Бивши одборник и шеф Одборничког клуба ЛДП-а (2012-2014) Марко Николић подржао је изборну листу Верољуб Верко Стевановић – Заједно...
Конференција за медије у Градском одбору Демократске странке у Крагујевцу (Фото: www.kragujevac.ds.org.rs)

Заједно за Крагујевац: Искрени договор са грађанима Крагујевца

Крагујевац, 18. марта 2016."У име изборног штаба и целог победничког тима Демократске странке и Заједно за...