ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Зрењанин: ДС поднела листу; СНС да представи кандидата за градоначелника

- A +
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)Зрењанин, 16. марта 2016.

Градски одбор Демократске странке у Зрењанину поднео је у понедељак сву неопходну документацију за учешће на изборима и демократе ће на гласачком листићу носити редни број шест, саопштено је на редовној конференцији за медије у Зрењанину.

Демократе желе да се захвале свим суграђанима који су им пружили подршку и допринели да за практично два дана скупе и више него довољан број оверених потписа. Кажу да знају да није било лако, посебно јер је падала јака киша, и да је то само још један показатељ колико је ситуација у граду лоша и да су у последњих годину дана својим радом заслужили поверење. Портпаролка и кандидаткиња за одборницу Алиса Коцкар тврди да ће демократе оправдати указано поверење и да су зато, састављајући листу, водили рачуна о 4 веома важне ствари:

"Нисмо само испунили законски минимум и на свако треће место поставили по једну особу мање заступљеног пола. Ми смо урадили више. Имамо 24 жене, од којих је чак три у првих пет места. Наш кандидат за градоначелника је жена. Нисмо само препустили неколико места људима од 30 и мање година, реда ради, а сва остала поделили међу једном старосном групом. Ми смо урадили више. Имамо 12 младих, од којих се двоје налази у првих пет места; али и седам пензионера. Нисмо само водили рачуна да на листи имамо или раднике или интелектуалце. Желели смо и једно и друго и ми смо и овде урадили више. Тачно половину места заузимају високообразовани људи и они који су у процесу образовања, док се на другој половини налазе стручњаци у својим областима. Ту су и лекари, и дипломирани економисти, и дипломирани правници, и дипломирани политиколози, професори... али и бравари, машинци, столари, трговци."

Но, оно што је најважније јесте да Демократска странка не крије кога жели да види на челу града. Др Гордана Козловачки је жена са добрим образовањем, искуством и резултатима иза себе. Др Козловачки може да изађе на црту свима и да "измери" своје квалитете, али нажалост још увек нема са ким јер све остале странке не говоре јавно о томе ко ће бити њихови кандидати. Уместо тога, крију се иза лидера својих странака. Хоће ли се Александар Вучић преселити у Зрењанин и ступити на функцију градоначелника? Неће. Или ће то бити неко као што је Дарко Бађок? Ако напредњаци немају шта да крију и ако су поносни на своје кадрове, чега се онда стиде и због кога ћуте?

"Демократска странка овим путем јавно позива Српску напредну странку да представи свог кандидата за градоначелника, као и његову или њену биографију, и да грађанима покаже кога то сматра довољно угледним, искусним и способним да изведе град Зрењанин из ове тешке ситуације у коју га је она сама и довела", речи су којима је Алиса Коцкар завршила своје излагање.

Градски одбор Демократске странке Зрењанин

Повезане вести

Одборница Демократске странке у Зрењанину Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Замислите да...

Зрењанин, 23. новембра 2016.Шеста седница Скупштине заказана је за 29. новембар. Власт је дочекала последњи тренутак да се заиста позабави проблемом јавних предузећа и сад...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Чија је одговорност?

Зрењанин, 8. јуна 2016.Демократе су на редовној конференцији за медије као поставиле питање како се борити против апатије и како грађанима може да се објасни да...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Нова-стара власт, а све по старом

Зрењанин, 1. јуна 2016.На редовној конференцији за медије Градског одбора Демократске странке у Зрењанину закључено је да ће ипак све...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

Зрењанин: Како је прекршен закон на конститутивној седници скупштине

Зрењанин, 25. маја 2016.Јуче је одржана конститутивна седница Скупштине града Зрењанина о којој...