ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Говори

Говор Драгана Шутановца на седници Главног одбора ДС

Председник Демократске странке Драган Шутановац на седници Главног одбора (Фото сервис ДС) Београд, 28. јануара 2017.

Говор председника ДС Драгана Шутановца на седници Главног одбора Демократске странке

Поштовани пријатељи,

На прошлој седници Главног одбора, рекао сам вам да Србију очекују тешка времена, да ће како се избори буду приближавали тензије у друштву бити све веће и управо се то и догађа.

За ових месец дана, у Србији се десило толико негативних ствари да смо заиста сви изненађени. Подсетићу вас да, захваљујући тензијама око шинобуса који је био облепљен фрескама, умало нисмо имали и оружане сукобе. Да је председник Републике позивао малтене у рат, да је говорио о томе да је спреман да стане на чело колоне са својим синовима и да су то управо оне речи које смо слушали деведесетих година за које смо мислили да су давно иза нас, да су давна прошлост у историји Србије и региона.

Пре више година смо говорили у Скупштини Србије да је министар Лончар у најмању руку недостојан за било коју функцију у држави, а понајмање министра здравља. Ових дана имамо прилику да видимо да се то и потврђује. Дружење са оним људима који су са оне стране закона, са људима који су директно или индиректно учествовали у убиству нашег председника и премијера Републике Србије Зорана Ђинђића, не сме и не може да буде улазна карта за партиципирање у Влади Србије. Напротив, и овога пута наглашавамо да смо то рекли пре пуне четири и по године и да то сада излази у јавност, да без обзира на његове покушаје да смушено објасни како је фотографија изашла у јавност то није суштина. Суштина је да нико у Србији, ко на било који начин има контакте - пријатељске или какве год - са људима са друге стране закона, не може у име грађана Србије да обравља високе државне функције.

Опширније...

Говор председника Драгана Шутановца на Скупштини ДС

Председник Демократске странке Драган Шутановац у обраћању на 19. изборној Скупштини ДС (Фото сервис ДС) Београд, 29. октобра 2016.

Говор председника Демократске странке Драгана Шутановца на 19. изборној Скупштини ДС:

Поштовани пријатељи, уважени гости из иностранства, представници дипломатског кора,
али пре свега делегати и чланови,

Добродошли на Скупштину Демократске странке!

Најпре желим да се захвалим свим члановима који су на протеклим изборима искористили своје право и гласали на првим непосредним изборима за страначко руководство који су икада одржани у Србији. Самим начином избора показали смо да представљамо најпрогресивнију странку и да имамо највећи демократски капацитет у Србији. Успели смо у намери да будемо промена коју желимо да видимо у друштву.

Опширније...

Бојан Пајтић: Кога то Србија побеђује?

Конвенција ЗА ПРАВЕДНУ СРБИЈУ у Врању (Фото сервис ДС) Врање, 19. марта 2016.

Говор Бојана Пајтића на конвенцији у Врању: 

Бабић, Вулин, Вучић, Гашић и Ристичевић кажу да Србија побеђује.

А ми их питамо – и то је главно питање које сви треба да поставимо – а кога то Србија побеђује?

Побеђује ли Србија у свету? На жалост, не. Ми смо седма најбеднија економија на свету и четврта најтужнија земља на свету. Наша влада је званично међу десет најнеспособнијих влада на целој кугли земаљској. Побеђује ли Србија у Европи? На жалост, не. Србија је једна од најсиромашнијих земаља Европе. Побеђује ли Србија у региону? На жалост, ни ту. Србија је данас економски најслабија држава региона. Имамо најниже плате, најниже пензије, најмањи раст друштвеног богатства. Сви други су бољи од нас.

Опширније...

Србија или Страдија?

Председник Демократске странке Бојан Пајтић у обраћању на обележавању 26 година од обнављања рада ДС (Фото сервис ДС) Београд, 3. фебруара 2016.

Говор председника Демократске странке Бојана Пајтића на обележавању 26 година од обнављања рада ДС:

Заспали смо у Србији, а пробудили се у Страдији.

То је Вучићева држава, једна и јединствена на свету.

Страдија је тамни вилајет беде, сиромаштва, страха и понижења.

У Страдији се грађанима отима од плата и пензија; укидају се социјална давања и помоћ; повећавају се порези, казне и таксе и измишљају нове.

У Страдији је уништена нада у бољи живот. Све у Страдији зависи од милости човека који не зна за милост.

Опширније...

Говор Бојана Пајтића на митингу ОСВЕТЛИ СРБИЈУ

Председник Демократске странке Бојан Пајтић у обраћању на митингу ОСВЕТЛИ СРБИЈУ, Трг републике, Београд, 25. априла 2015. (Фото: Ненад Стојановић) Београд, 25. априла 2015.

Говор председника Демократске странке Бојана Пајтића на митингу ОСВЕТЛИ СРБИЈУ

Драге демократкиње, драге демократе,
Даме и господо,
Поштовани пријатељи,

Ово је наше прво велико окупљање од марта 2014.
Зато вас молим да минутом ћутања одамо пошту жртвама прошлогодишњих поплава и жртвама недавне хеликоптерске несреће.
Слава им.

А сад, хајде да се – само истине ради – још једном вратимо на 2000. годину. И нећемо никад више. Обећавам.

Зашто да се вратимо? Зато што данашњи режим у Србији као папагај понавља једну те исту тезу: да је у Србији све било у реду док ми нисмо дошли 2000. године и до 2012. све упропастили.

Опширније...

25 година општинског одбора ДС у Великој Плани

Демократска странкаВелика Плана, 23. децембра 2014.

Говори функционера Демократске странке на прослави 25 година од оснивања првог општинског одбора ДС у Великој Плани

Бојан Пајтић, председник ДС  о буђењу Србије против садашњег режима и оснивању првог општинског одбора пре 25 година

Драги председници општина, драге демократкиње, поштоване демократе, заиста је велико задовољство бити данас у Великој Плани и могу да вам кажем да оваква енергија није јединствена само за вашу општину, овакву енергију, оволики број људи сусрећем у свим градовима и општинама Србије. Србија се буди, Србија има енергије, Србија има наде коначно поново да постоји шанса да се режим Александра Вучића, овај режим који нас интензивно упропаштава и који у 2015. улази у четврту календарску годину свог постојања - сруши.

Ви сте пре 25 година, само неколико недеља после пада Берлинског зида, показали високу свест о томе у ком правцу ће се кретати свет, у ком правцу ће се кретати наше друштво, формирали Општински одбор ДС. За разлику од човека који влада овом државом, који по сопственом признању 20 година није схватио да је пао Берлински зид, мада је било доста очигледно то у медијима и који је управо захваљујући одсуству тог сазнања украо велики број најлепших година свима нама, заједно са својим саборцима.

Опширније...