ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Јелена Триван: Србија јаких жена

- A +
Потпредседница Демократске странке Јелена Триван у обраћању на скупу демократа ''Европски корак — добро за све'' (Фото сервис ДС) Београд, 3. марта 2012.

Обраћање потпредседнице Демократске странке Јелене Триван на скупу демократа ''Европски корак — добро за све''

Драги моји пријатељи,

Дозволите да вам се представим на један другачији начин. Ја сам Јелена, мајка, удата жена. Устајем прва да спремим дете за вртић. Лежем последња да спремим ручак за сутра. Немам фиксно радно време и бавим се послом у коме нема баш много подршке и разумевања за жене.

Дакле, ја сам једна типична жена која живи у Србији и зато је за мене овај дан веома важан. Важно ми је да знам да од овог дана свака жена у Србији има веће шансе да живи у друштву у коме смо сви једнаки. Сви имају иста права, исте шансе и сигурну будућност. Важно ми је да знам да ћу живети у Србији у којој не постоје јаке и слабе жене, него постоји друштво у коме свака жена може да покаже свој пуни потенцијал. Важно ми је, зато што смо ми жене по природи ствари окренуте будућности. Можемо да издржимо сваку тешкоћу коју доноси данас, ако знамо да ће сутра у коме живе наша деца бити боље. Важно ми је да знам, не да ће само моје дете, него сви ови клинци иза мене имати исте шансе да иду у добре школе и да их после њих чека сигуран посао. Важно ми је да знам да ће ова држава уз помоћ Европске уније дати већу подршку свакој жени, оној на селу, која је стуб породице, а нема никаква примања и ништа не наслеђује, оној у граду, која једва налази посао и за њега је, увек, мање плаћена.

Потпредседница Демократске странке Јелена Триван у обраћању на скупу демократа ''Европски корак — добро за све'' (Фото сервис ДС) Важно ми је да знам, такође, да испред мене и иза мене стоје људи у које верујем. Зато што је Европска унија шанса. Да ли ћемо ту шансу прокоцкати или искористити — зависи само од нас самих. Да ли ћемо изабрати људе који гледају у прошлост или људе који гледају у будућност, људе који доносе победе и људе који критикују победе? Да ли ћемо изабрати шансу за нашу децу или шансу само за оне који би да се докопају фотеља?

Ја верујем да имамо потенцијал да живимо у праведнијем друштву и да остваримо оно у шта верујемо да је праведно, да вратимо свакој трудници стопроцентну надокнаду коју су јој неки други узели, да свако дете, сваки ђак, не само онај у Београду, у богатијим општинама, имају бесплатне уџбенике, да свака жена која се одважи да крене у свој сопствени посао има подршку државе.

Ја сам у прошлој кампањи у канцеларији имала плакат "За европско Свињарево" и сви су се смејали. Господо драга, неверници, људи без идеје, данас су и Београд, али и Свињарево европски градови, захваљујући људима који имају визију. То је Србија у коју верујем. То је Србија коју волим и ако хоћете — то је Србија јаких жена.

(Извор: Информативна служба ДС)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Народна посланица Демократске странке Александра Јерков (Фото архива)

Јерков: Лов на вештице без деце

Београд, 29. октобра 2017.Изјава Александре Јерков, народне посланице и координаторке Женске парламентарне мреже: Када група мушкараца који су одлучили да немају децу данима напада, вређа и јавно...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

Тамара Трипић: Стање у Србији не погодује младима да заснују породицу

Београд, 28. октобра 2017. Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић изјавила је за "Данас" да је Србија секуларна држава у...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Неискрени европејци ударили у зид са политиком седења на две столице

Београд, 26. октобра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац за дневни лист Данас изјавио је да су неискрени европејци у...
Шутановац и Папандреу: Настављамо заједничку борбу

Шутановац и Папандреу: Настављамо заједничку борбу

Београд, 12. октобра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се данас са председником Социјалистичке интернационале и некадашњим премијером...