ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Драган Шутановац: Почетак нових шанси, нових могућности и нових послова

- A +
Потпредседник Демократске странке Драган Шутановац у обраћању на скупу демократа ''Европски корак — добро за све'' (Фото сервис ДС) Београд, 3. марта 2012.

Обраћање потпредседника Демократске странке Драгана Шутановца на скупу демократа ''Европски корак — добро за све''

Драги пријатељи,

Добро дошли у Београд — европски град! Пре четири године грађанима Србије понудили смо визију, визију европске Србије. И добили смо подршку. Добили смо искрену подршку за посао који смо радили. Знали смо да неће бити лако. Знали смо да ће бити пуно посла, пуно одрицања. Знали смо да ће нам из дана у дан неко спочитавати и говорити да смо на погрешном путу. Али смо марљиво радили, убеђени да само вера у победу и вера у успех нас води у успех.

Било је пуно тешких тренутака, било је оних тренутака када су наши противници говорили да нећемо успети. Једни, зато што искрено не подржавају европски пут Србије. Други, зато што неискрено подржавају европски пут Србије.

Ови што искрено не подржавају европски пут Србије, они заиста верују у изолацију. Верују да Србија неинтегрисана, изолована, усамљена има перспективу. Ниједна земља на свету изолована, сама, са главом у песку нема перспективу ни за себе, ни за своје грађане.

Драги пријатељи, у 21. веку интеграције су суштински важне за сваког појединца у свакој држави. Крупан капитал, инвестиције, неће доћи у ону земљу која није интегрисана. Неће доћи у ону земљу која није безбедна, у којој капитал нема гаранцију, законодавну и сваку другу. Данас они који желе да се Србија не развија у том правцу, просто не разумеју, или не желе да разумеју време у коме живе.

Интегрисана и стандардизована Србија доноси нове инвестиције, без којих нема нових радних места, без којих нема запошљавања, без којих нема бољег стандарда, без којих нема бољег живота у Србији!

Потпредседник Демократске странке Драган Шутановац у обраћању на скупу демократа ''Европски корак — добро за све'' (Фото сервис ДС) Други, који неискрено подржавају, говоре да је ово само један мали корак, недовољан. Знамо ми да је ово један корак. Сваки пут креће са једним кораком, али данас је други корак, и сутра трећи корак, и догодине још корака, и за четири године много ближе Европи него данас.

Међународни инвеститори, инвестирају у оне земље које су безбедне, у земље које се суочавају са проблемима безбедносним, у земље које се боре са организованим криминалом, у земље које не дају шансу да организовани криминал управља њима.

У Србији, као никад до сад, повели смо борбу против организованог криминала. Не памти се такав сукоб власти и криминала, какав је данас у Србији. Долазимо у завршну фазу те борбе, и зато са пуним правом тражимо подршку грађана. Подршку грађана да Србијом владају, ред, рад, дисциплина, а не они који се уздају у криминал, и који на својим листама имају оне који су на потерницама.

Ако мало погледате ко су највећи противници српског, европског пута — па управо организовани криминал. Њима нису у интересу интеграције, њима је у интересу дезинтеграција како би они могли да владају овим простором, а не да владају оне службе које су задужене.

Драги пријатељи, данас смо се окупили не да прославимо завршетак једног великог посла, данас смо се окупили да обележимо почетак нових шанси, нових могућности и нових послова, како за грађане Србије тако и за нас. Дубоко верујем да само јака, стабилна, интегрисана и економски просперитетна Србија може да нас учини јачим. Данас смо јачи него јуче, будимо сутра јачи него данас. Живели!

(Извор: Информативна служба ДС)

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Београд, 21. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се са председником Владе Републике Македоније и СДСМ Зораном Заевим у Београду. Разменили су...
Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...