ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Душан Петровић: Европа је шанса за нашу пољопривреду

- A +
Потпредседник Демократске странке Душан Петровић у обраћању на скупу демократа ''Европски корак — добро за све'' (Фото сервис ДС) Београд, 3. марта 2012.

Обраћање потпредседника Демократске странке Душана Петровића на скупу демократа ''Европски корак — добро за све''

Поштовани пријатељи,

Велики је дан! Велики дан! Два милиона људи у нашој земљи производи храну. Два милиона људи има много боље шансе у својим животима, много боља шанса да организује животе својих породица — данас. Много веће шансе него што смо имали до пре три дана. За свакога у Србији је ово велика ствар. За сваког човека, сваку породицу, за свако дете, али и за оне који су свој живот везали за бољу пољопривреду, за оне који су своје животе везали за производњу хране, посебно је ово значајно и важно. Отвара се простор да оно што можемо да искористимо — зато што имамо добру воду, зато што имамо добру земљу и зато што имамо два милиона људи који су способни да производе добру храну — можемо да продамо и да од тога направимо бољи живот.

Отвара се простор да будемо јачи и снажнији. Да дођемо лакше до новца, да 800.000 породица које се баве пољопривредом могу да добију прилику да купе добре машине, да имају добру механизацију. Да снабдемо сваку њиву у Србији са добром водом. Да не будемо земља која је у Европи готово на последњем месту по наводњавању, него да будемо међу првима. Све то постаје сада реалност, јер нам се отвара један нови свет.

Потпредседник Демократске странке Душан Петровић у обраћању на скупу демократа ''Европски корак — добро за све'' (Фото сервис ДС) И морам да кажем овде једну ствар. Било је оних су нас убеђивали да не треба ово да чинимо. Да не треба да чинимо оно што представља политику коју креира и у крајњој линији репрезентује председник Србије и председник Демократске странке Борис Тадић, да чувамо своју земљу и да идемо у Европу. Ако ћете право, било је оних и који су нас проклињали што то чинимо, или у најмању руку тражили да чинимо то касније него што смо то урадили. Е па, хоћу да вам кажем да они, у ствари, не мисле ни о сељацима, ни о онима који на било који начин производе храну. Мисле на себе. Е, ми мислимо на своју децу, мислимо на људе који живе у овој земљи, мислимо 22 године и у време када је Драгољуб Мићуновић био председник ове странке, и када је Зоран Ђинђић био на челу ове странке, и данас када је Борис Тадић председник ове странке. Све време радимо исту ствар. Водимо ову земљу у Европу, мирно, мудро, сталожено. То је наша политика и ми ћемо Србију да уведемо у ЕУ.

Када је пољопривреда јака у овој земљи — Србија је јака. Када је пољопривреди добро — народу у нашој земљи је добро. Када је пољопривреди и пољопривредницима добро, имамо добру храну за своју децу и за своје породице. Када је пољопривреди добро, имамо сигурно снабдевање, нема несташица и имамо стабилне цене, што је данас нарочито важно.

Када је пољопривреди добро — извоз из Србије ће бити велики и то је велика снага.

Пољопривреда је, драги моји пријатељи, због два милиона људи који се њоме баве, због тога што смо у суштини један сељачки народ — јер смо потекли сви од сељака, кичма наше нације. Када је пољопривреда усправна — Србија је усправна.

Данас, дан после кандидатуре, после добијања статуса кандидата, ми смо један усправан народ. Ми смо јачи него што смо били, и ми имамо снагу да завршимо оно што радимо од деведесете године до данас. Да себи и својим породицама, и својој деци обезбедимо добар живот. Ући ће Србија у ЕУ. Хвала вам лепо!

(Извор: Информативна служба ДС )

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Неискрени европејци ударили у зид са политиком седења на две столице

Београд, 26. октобра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац за дневни лист Данас изјавио је да су неискрени европејци у...
Трибина Ивањица: Решења за грађане, промена система (Фото: Инфолига)

Демократе у Ивањици: Решења за грађане, промена система

Ивањица, 24. октобра 2017.Демократска странка у Ивањици организовала је трибину на тему актуелних политичких дешавања у Србији где су говорили потпредседница...
Шутановац и Папандреу: Настављамо заједничку борбу

Шутановац и Папандреу: Настављамо заједничку борбу

Београд, 12. октобра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се данас са председником Социјалистичке интернационале и некадашњим премијером...