ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Бојан Пајтић: Од данас Европа је стварност

- A +
Потпредседник Демократске странке Бојан Пајтић у обраћању на скупу демократа ''Европски корак — добро за све'' (Фото сервис ДС) Београд, 3. марта 2012.

Обраћање потпредседника Демократске странке Бојана Пајтића на скупу демократа ''Европски корак - добро за све''

Драги пријатељи,

Данас са овог места упућујемо поруку онима који оспоравају, стављају под знак питања значај кандидатуре, и кажемо им: Престаните са политичким играма! Време је да се прикључите процесу изградње ове земље и обезбеђивању економске будућности и сигурности за нашу децу.

Прилика која нам се сада пружа је стварна. Будућност која се данас за нас пише је стварна. Србија — земља економске будућности и послова за генерације које су пред нама је стварна. Због тога је време да сви засучемо рукаве, и да на прво место ставимо интересе наше деце, да на прво место ставимо интересе нашег народа и да не пропустимо ову прилику како смо то генерацијама раније чинили.

Ми у Војводини, а и целој Србији, знамо колики је значај страних улагања. Из прве руке знамо да она доносе послове и прилике, да доносе стабилност и доносе сигурност. Успешна нација мора да пронађе место у оквиру глобалне економије. Успешна нација не седи скрштених руку. Не чека да јој неко други понуди место, а многи су управо то очекивали да чинимо. Не, јер успешна нација има свој план. Успешна нација ради на остваривању својих успеха, успешна нација има план за будућност и заузима своје место.

Потпредседник Демократске странке Бојан Пајтић у обраћању на скупу демократа ''Европски корак — добро за све'' (Фото сервис ДС) Ми смо тако радили и зато данас славимо.

Ми знамо колики је значај чланства у Европској унији. У Војводини, у последњих неколико година је дошло преко 230 страних компанија и запослили су преко 63.000 људи. Преко 80 одсто инвеститора јесу инвеститори из Европске уније. А данас захваљујући ономе што су чинили људи из Демократске странке, Војводина је четврта регија, од 110 европских регија, по ефективности страних улагања.

Знамо колико је порастао извоз наших пољопривредних производа, а знамо да са процесом стицања кандидатуре ми улазимо у нове европске фондове, у фондове који су развојни, на које пре нисмо имали права. У фондове за развој инфраструктуре, у фондове за развој пољопривреде. То је за нас Европска унија. Јер данас Европа није само идеја, данас Европа није само реч, од данас Европа је стварност.

Храбра визија која нам је обезбедила место у Европи, обезбеђује нам једнако храбар поглед у будућност, у будућност коју ћемо сви заједно градити. Хвала Вам!

(Извор: Информативна служба ДС)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Неискрени европејци ударили у зид са политиком седења на две столице

Београд, 26. октобра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац за дневни лист Данас изјавио је да су неискрени европејци у...
Трибина Ивањица: Решења за грађане, промена система (Фото: Инфолига)

Демократе у Ивањици: Решења за грађане, промена система

Ивањица, 24. октобра 2017.Демократска странка у Ивањици организовала је трибину на тему актуелних политичких дешавања у Србији где су говорили потпредседница...
Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Београд, 22. октобра 2017.Обраћајући се делагаткињама и делегатима на изборној конференцији Демократске омладине, Форума пензионера и Форума...