ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Драган Шутановац – интервју за Време

- A +
Кандидат за председника Демократске странке Драган Шутановац (Фото: Н1, архива) Београд, 15. септембра 2016.

Ауторски текст кандидата за председника Демократске странке Драгана Шутановца за недељник "Време"

У земљи са најнижим животним стандардом, са смањеним пензијама и платама, повећаним свим порезима, где власт чине "идиоти" који са чарапом на глави бесправно руше делове града а премијер грађане назива "олошем" само зато што су се усудили да критикују режим потребна је мобилизација демократа и јака Демократска странка као гарант враћања на пут европских вредности и јачања правне државе.

Грађани од нас очекују конкретне потезе и решења за проблеме у којима се налазе. И потпуно су у праву. Обавеза Демократске странке према грађанима, Србији, друштву, деци, свима који су се заједно са нама борили за бољу Србију свих ових година је да се мења јер није довољна само критика власти. Знам да Демократска странка поново, ко зна који пут, мора да буде снага за покретање успаване локомотиве на споредном колосеку. Опозиција је данас управо то. Успавана. И на споредном колосеку. Тамо где не сме да буде. Грађани очекују и заслужују више од тога.

Данас је више него јасно – само Демократска странка може да буде носилац промена у Србији. Само ми можемо да станемо на пут лажним обећањима, лажним статистикама, лажним реформама, лажним дипломама, приватним пословима и тајним уговорима. У том послу, грађани су наши савезници.

Да бисмо могли да мењамо Србију, морамо да повратимо изгубљено поверење и променимо оно што није било добро у странци. То знају све Демократе које желе да Демократска странка изађе из континуитета пропадања, из унутрашњих сукоба и лоших одлука, зато је време за промене у ДС.

Никада више не смемо довести бираче у ситуацију да нас питају где смо и због чега ћутимо, никада више борба за функције не сме да буде важнија од борбе за бољи живот, никада политика не сме да се сведе на критику без решења и наду да смо ми "мање зло". Демократска странка има визију, знамо која нам је мисија а то мора да се преточи у конкретну политику која ће резултирати бољитком за сваког грађанина. Демократе су биле најхрабрије када је било најтеже, најуспешније када су излазиле са најмодернијим идејама и најпоштованије када су бринуле о грађанима. У томе данас морају да учествују сви наши чланови, јер имамо вредне, паметне, образоване и угледне људе широм Србије. То за мене значи "заједно".

Баш као што ни понуда грађанима не сме да нам се сведе на то да треба гласати за нас зато што су други лошији а ми мање зло.

Уместо тога, нудим тим и план за странку у којој су чланови равноправни, одбори слободни да одлучују о стварима које се њих тичу, а одлуке се доносе на страначким органима на којима свако слободно може да изнесе своје мишљење, у коме омладина има место које заслужује. Као менаџер кампања Демократске странке у време када је она остваривала најбоље резултате, као неко ко је урадио успешну реформу најсложенијег система сада знам и нудим план како да реформишемо странку и поново побеђујемо. За остварење тог плана неопходан је тим људи који још нису имали прилике да заузму кључна места у Демократској странци и који имају вере, снаге и знања како да странку и Србију учинимо бољима.

Промена коју нудимо, биће суштинска. Није довољно да кажемо да смо се променили. Други морају то да виде. Да осете. Да опет у Демократској странци виде снагу која ће поштено, одговорно и са великом обавезом градити праведније друштво, демократску земљу и бољи живот. Други посао осим тога немамо.

И заиста, заједно можемо и морамо боље, то је наша обавеза.

(Извор: Време)

Повезане вести

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Београд, 21. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се са председником Владе Републике Македоније и СДСМ Зораном Заевим у Београду. Разменили су...
Срђан Миливојевић (Фото: Данас, архива)

Вучићеве сеансе и непријатељски зачини

Крушевац, 20. новембра 2017.Ауторски текст Срђана Миливојевића за Данас Упутство за употребу страха по рецепту Српске напредне странке У Србији, у којој се грађани од малена плаше убитачним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...