ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац за Данас: Лажне су оптужбе да имам 300.000 евра на рачуну

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото: Данас) Београд, 9. августа 2017.

Интервју Драгана Шутановца за Данас

Зашто нисте одмах објавили целу пресуду?

- Са великим задовољством смо доставили целу правоснажну пресуду ЦИНС-у, као и новинару Вашег листа који је пресуду добио чим је питао. Објављени подаци немају никакве везе са реалним стањем, а као што сте могли да видите, у правоснажној пресуди се то нигде не помиње. Информације које су се појавиле и начин на који су конструисане представљају фабриковану лаж у истим оним медијима у којима је конструисана афера пашњак, која је као што видите сада и правоснажно пала на суду.

Права сврха насловница у медијима јесте управо оно што је и писало- да је епилог афере Пашњак не да сам ја доказао своју невиност и да је цео процес монтиран, већ да се јавност доводи у заблуду да ја „нешто кријем“. Ово је уџбенички пример прљаве кампање у циљу политичког уништења Демократске странке, али то им неће успети.

Да ли сте пријавили Агенцији за борбу против корупције тих наводно спорних 300 хиљада евра?

- Информације из тог документа датирају из 2013. године и то су подаци управо Агенције за борбу против корупције, којој пријављујем сву своју и породичну имовину више од десет година и она за њих није никаква тајна. Такође, поуздано знам да су 2012. године испитане финансије моје уже и шире породице. Та истрага је окончана а да ме ниједан државни орган није због тога чак ни позвао. Наша имовина апсолутно није спорна и због тога сам веома поносан.

С обзиром да сте јавна личност, политичар и лидер Демократске странке, легитимно је питање на који начин сте зарадили тај новац?

- Наравно да је то легитимно питање, а на то питање одговор се налази и у самој прошлогодишњој пресуди која се сада злоупотребљава. Тамо врло јасно стоји колики су приходи моје породице, како су настали, каква је њихова структура, колико је позајмица у питању. Волео бих да је таква ситуација и са осталим јавним личностима. Апсолутно подржавам и заговарам усвајање Закона о пореклу имовине политичара, међутим не знам да ли је са њима баш таква ситуација. Сигуран сам да би такав Закон подржали и посланици Демократске странке.

Део јавности сматра да је ослобађајућа пресуда део прећутног договора са СНС, односно са Александром Вучићем, о ненападању, а у склопу стварања будуће сарадње. Да ли можете то да прокоментаришете? Одакле такве спекулације?

- Такве спекулације долазе од наших политичких опонената који своју будућност уопште не виде све докле постоји Демократска странка. Да ли заиста неко може да помисли да постоји било какав договор са човеком који је радио на уништавању и дискредитацији мене и моје породице. Дуго се бавим политиком и никада нисам себи дозвољавао да у политичку расправу увлачим било чију породицу.

Свима је јасно да је то шизофрена и злонамерна неистина, а мере те неистине управо можете да видите у јучерашњим таблоидима који се утркују ко ће да ме нападне што безочније. Као да деле неке посебне бонусе за нападе на ДС на крају месеца.

Како коментаришете писање појединих медија да на јесен планирате рушење власти на улицама?

- Од септембра Демократска странка креће да разговара са грађанима од Сурдулице до Суботице. У претходном периоду смо имали разговоре са нашим чланством у целој земљи, а сада ћемо са грађанима да разговарамо о стању у нашој земљи, као и о решењима за хроничне проблеме које притискају наше грађане: о укидању политичког утицаја на правосуђе, о реформи пореске политике, о враћању отетих пензија, плата и новца локалних самоуправа, о прекиду политике субвенционисања инвеститора који плаћају раднике испод минималца, као и преко 20 конкретних решења које заступамо у Скупштини. Ово су теме које интересују грађане и мере који ће уредити нашу земљу, а не приче о светској политици или смешна тема о руском наоружању које само што није стигло док војници селотејпом лепе чизме и имају плату од 250 евра која је директна кривица СНС.

Да ли мислите да бисте могли да окупите масован број грађана, све и да то заиста имате у плану?

- Идеја нам је да обиђемо целу Србију, рукујемо се и искрено разговарамо са људима. Циљ нам је да закотрљамо грудву и допремо до сваког човека. Уколико у неком мањем месту буде мање, сешћемо са њима и попити чај, као што је Зоран Ђинђић радио. Али верујте, ти људи ће даље ширити оно о чему смо говорили. Погледаћемо људе у очи и рећи шта планирамо. На самом почетку грудва може бити мања, али временом она постаје лавина.

(Извор: Данас)

Повезане вести

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac (Foto arhiva)

Драган Шутановац: ДС зна да води Београд

Београд, 10. децембра 2017.Председник Демократске странке говори за Данас о политичкој сцени, опозицији и власти "Размишљамо о томе да кампања, ако будем кандидат, крене са тог пашњака....
Шутановац: И Вучић је свестан да само ми можемо да га победимо

Шутановац: И Вучић је свестан да само ми можемо да га победимо

Шабац, 2. децембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац на главном одбору странке, који се одржава у Шапцу, рекао је да је...
Драгана Ракић, одборница ДС у Скупштини Града Вршца (Фото архива)

Шамари политичког комесара

Вршац, 1. децембра 2017.Ауторски текст Драгане Ракић за "Данас" Трагом посланичког питања да је координатор напредњака "лупао" по Вршцу Пре недељу дана Мариника Тепић, посланица Нове странке, у делу седнице...
Шутановац: Немамо намеру да учествујемо у било каквом обрачуну унутар опозиције

Шутановац: Немамо намеру да учествујемо у било каквом обрачуну унутар опозиције

Београд, 30. новембра 2017.Једино странке могу да организују опозицију и промене власт, изјавио је лидер ДС Драган...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Нема никаквог прислушног центра ДС

Београд, 29. новембра 2017.Председник ДС Драган Шутановац каже да нема никаква сазнања да је ДС икада учествовала у стварању или да је имала неку паралелну службу безбедности. ...