ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шамари политичког комесара

- A +
Драгана Ракић, одборница ДС у Скупштини Града Вршца (Фото архива) Вршац, 1. децембра 2017.

Ауторски текст Драгане Ракић за "Данас"

Трагом посланичког питања да је координатор напредњака "лупао" по Вршцу

Пре недељу дана Мариника Тепић, посланица Нове странке, у делу седнице посвећене посланичким питањима упитала је министра полиције Небојшу Стефановића шта је предузео поводом тога што је политички комесар СНС Бранко Маловић шамарао градоначелницу Вршца.

Том приликом Мариника Тепић је поменула да је Маловић то исто учинио и са њеним колегом Жељком Сушецом, народним послаником из Панчева.

Прича о шамарању Драгане Митровић, градоначелнице Вршца, протутњала је вршачким атаром и прошлог четвртка стигла чак и до Народне скупштине Србије. Зли језици кажу да је до тих шамара у кабинету градоначелнице дошло у јеку сукоба између привредника Родољуба Драшковића и локалне власти. Читајући вести које фабрикују страначка гласила СНС-а, сазнали смо да је Родољуб Драшковић, власник "Swissliona", а одскора и нови власник "Вршачких винограда", почео да зида капитални пословни објекат без грађевинске дозволе, а с обзиром на то да "од када је Српска напредна странка на власти - мора да се ради по закону", сукоб је био неизбежан. Врхунац ове локалне мелодраме десио се 23. октобра када је Град Вршац поднео кривичну пријаву против одговорних лица за дивљу градњу, па је нелегално градилиште привремено затворено. У тим одсутним тренуцима док се решавало "да л' рушити или не рушити" крећу гласине о вршачким шамарима: Маловићу, наводно, није било доста само да затвори Драшковићево градилиште, него је тражио да се објекат и сруши, а градоначелница се томе, кажу, успротивила. По сведочењу чланова СНС-а, љубитеља позоришта, ова антологијска сцена шамарања у којој имамо човека двометраша насупрот крхке младе жене од једва метар и шездесетак центиметара изгледала је овако: прво је Шеф са обе руке пажљиво скинуо градоначелници наочаре, а онда ју је левом и десном руком, нимало нежно, шамарао. Шљас! Шљас! И тако крхка градоначелница постаде јунакиња која је између царства Маловићевог и царства Драшковићевог ипак изабрала ово друго, јер лакше се преживи неколико шамара него рушење фирме у којима ти ради велики број суграђана.

Читајући текстове на локалном СНС порталу који је током два месеца из петних жила водио борбу против Драшковићеве дивље градње и све само због тога што је СНС велики поштовалац закона и процедура, а нарочито Закона о планирању и изградњи, сазнали смо да је "Драшковић, који је познат по нелегалној градњи, којом се својевремено и хвалио, наложио онима које дебело плаћа да отклоне недостатке". Коме је тачно Драшковић платио и колико да би могао да настави са градњом винског подрума, то није речено у тексту, па ми то не знамо, али знамо да је 30. октобра добио грађевинску дозволу и наставио без проблема да зида тамо где је накратко стао. О томе нас је лично информисала румена градоначелница и подсетила како је Вршац место са одличном пословном климом.

Некако баш тих дана, између шамарања градоначелнице и Драшковићевог коначног добијања грађевинске дозволе, Вршчане је обрадовала вест да је Бранко Маловић звани Шеф, иначе бивши возач у Министарству рударства, а сада координатор СНС за јужни Банат и Подунавље, "један од најбољих, ако не и најбољи координатор Извршног одбора Српске напредне странке у Србији". "Он је показао то на много примера, добијао је тешке задатке и показао да уме да организује и да је добар сарадник свакоме ко води територијалну организацију странке", то је с поносом рекао 26. октобра Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС, током своје посете јужном Банату.

Претпостављамо да ово мишљење деле и вршачка градоначелница и народни посланик из Панчева, јер шамарање по јужном Банату до данас нико није демантовао, а и што би кад од шамарања сви имају користи - и починилац и жртве?! Шеф је промовисан у једног од најбољих координатора, а народни посланик и градоначелница су и даље на својим функцијама, имају ситне привилегије и примају плату, што је најважније.

Јер шта би данас била Драгана Митровић да се прошле године није прихватила функције градоначелнице? Била би само једна од 6.000 незапослених Вршчанки и Вршчана на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Због тога градоначелница не може да буде злопамтило - она је већ опростила шамаре, уколико их је било. Ових дана можете је видети на Новом Београду како на штандовима СНС-а ради кампању за београдске изборе истовремено доказујући да је баш њен Шеф један од најбољих политичких комесара.

Ипак је кроз живот лакше корачати као ишамарана градоначелница него као незапослена правница.

Ауторка је одборница ДС у Скупштини града Вршца

(Извор: Данас)

Повезане вести

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac (Foto arhiva)

Драган Шутановац: ДС зна да води Београд

Београд, 10. децембра 2017.Председник Демократске странке говори за Данас о политичкој сцени, опозицији и власти "Размишљамо о томе да кампања, ако будем кандидат, крене са тог пашњака....
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Појединци из врха градске власти присуствовали рушењу у Савамали

Београд, 6. децембра 2017.Посланик Демократске странке (ДС) Балша Божовић изјавио је да су рушењу објеката у београдском...
Петар Радојчић, генерал-потпуковник у пензији и заменик председника Одбора за безбедност, одбрану и ванредне ситуације Демократске странке

Непоуздан систем заштите у ванредним ситуацијама

Београд, 5. децембра 2017.Ауторски текст Петра Радојчића за Нови магазин Србија још није успоставила поуздан систем заштите и спасавања у ванредним ситуацијама и...
Народна посланица Демократске странке Гордана Чомић (Фото сервис ДС, архива)

Саслушавање посланика - срамота, незнање и ругање парламенту

Београд, 30. новембра 2017.У историји вишестраначја Србије никада се до сада није догодило да полиција у просторијама Скупштине Србије ислеђује...
Шутановац: Немамо намеру да учествујемо у било каквом обрачуну унутар опозиције

Шутановац: Немамо намеру да учествујемо у било каквом обрачуну унутар опозиције

Београд, 30. новембра 2017.Једино странке могу да организују опозицију и промене власт, изјавио је лидер ДС Драган...