ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Згодно је бити министар Вујовић

- A +
Драгана Ракић, одборница ДС у Скупштини Града Вршца (Фото архива) Вршац, 15. децембра 2017.

Ауторски текст Драгане Ракић за "Данас"

Зашто је посланик Балша Божовић (ДС) оптужен за нешто чега нема у скупштинском стенограму

Баш је згодно бити министар у Влади Републике Србије, а поготово бити министар финансија Душан Вујовић. Када си министар Вујовић онда можеш у Скупштини да тврдиш како грађани немају право на загарантован износ пензије већ само на пензију као такву и да власт може да одређује њен износ. Ако неко од народних посланика пожели да ти реплицира и да те подсети да не можеш од пензије да правиш социјалне додатке, да је пензија стечена имовина и право које се не може смањивати и чија висина зависи од тога колико су радници током радног века издвајали за осигурање, потпредседник Скупштине Ђорђе Милићевић побринуће се да дотични посланик буде ућуткан и да не добије право на реплику. За сваки случај седница ће бити прекинута, а посланику изречене и две опомене приде.

Управо то се десило народном посланику Балши Божовићу (ДС) који је другу опомену зарадио у паузи скупштинског заседања. Маја Гојковић, председница Скупштине Србије, изрекла је опомену Божовићу јер је, како је рекла, добацио председавајућем Ђорђу Милићевићу: „Хоћеш да ти заварим шамарачину?” Како је Маја могла да чује нешто што није чуо ни сам Милићевић и чега у крајњем случају нема у скупштинском стенограму - остаће мистерија.

Тему „шамарања” у Народној скупштини Србије покренула је пре пар недеља посалница Мариника Тепић постављајући питање министру полиције Небојши Стефановићу шта је предузео поводом оптужби да је „политички СНС комесар за јужни Банат” ишамарао своје колеге - градоначелницу Вршца (СНС) и народног посланика Жељка Сушеца (СНС). За разлику од наводног шамарања градоначелнице Вршца и народног посланика из Панчева где до дан-данас нема званичног деманта поменутих актера, у случају „Хоћеш да ти заварим шамарчину” постоји скупштински стенограм који није забележио оно што Маја Гојковић тврди да се десило. Но, зар је то уопште важно?!

Важно је да се скрене пажња јавности са главне теме - да се не прича о буџету Републике Србије за 2018, да се не прича о раду Владе, да се не прича о малим платама и пензијама, о све тежем животу грађана. Важно је да се одржи конференција за медије на којој ће Маја заједно са 200 напредних посланика и чланова Владе оптужити 4 (словима: четворо) посланика Демократске странке за ометање рада већине и насиље у парламенту.

Ипак, најважније је да министру Вујовићу не буде непријатно. Сви се сећамо како су 2015. године прошле управница поште на Дедињу и шалтерска службеница које су поштујући процедуру приликом исплате новца од министра финансија Душана Вујовића тражиле личну карту на увид, наивно верујући да су сви људи пред законом једнаки. Како су нас медији тада информисали, уместо да ове узорне раднице буду награђене, јер нису прекршиле процедуру чак и када је у питању тако важна фаца као што је министар финансија, њих је директор Милан Кркобабић, пребацио у другу радну јединицу удаљену, ни мање ни више, него 50 километара!

И зато када бивша радикалка позива на толеранцију, достојанство и ненасиље, или кад министар Вујовић каже да је све по закону, све то изгледа као нека „лажа и паралажа”, као лоша позоришна представа намењена публици са најјефтинијим картама.

(Извор: Данас)

Повезане вести

Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Хитна седница Одбора за одбрану и унутрашње послове због атентата на Оливера Ивановића

Београд, 19. јануара 2018.Изјава Балше Божовића, члана Одбора за одбрану и унутрашње...
Шутановац: Метро који би почео од Макишког поља је потпуни промашај

Шутановац: Метро који би почео од Макишког поља је потпуни промашај

Београд, 13. јануара 2018.Председник Демократске странке и кандидат за градоначелника Београда Драган Шутановац је заједно са првом на...
Заменик председника Демократске странке Игор Салак (Фото архива)

Игор Салак: На делу потпуна рехабилитација деведесетих

Нови Сад, 11. јануара 2018.Заменик председника Демократске странке Игор Салак изјавио је да је ослобађајућа пресуда Михаљу Кертесу и Браниславу Ивковићу још...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Промена Статута због страха од пораза у Београду

Београд, 10. јануара 2018.Одборник Демократске странке (ДС) у Скупштини града Београда Балша Божовић оценио је да је најава градског менаџера Горана Весића...
Демократе позивају на солидарност и нови план за социјално угрожене

Демократе позивају на солидарност и нови план за социјално угрожене

Београд, 6. јануара 2017.Након Борче, Миријева, Врачара, Звездаре, Вождовца, Старог града, Демократе су и данас наставиле разговоре са...