ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Беседе у Зоранову част: Квалификационо такмичење у Београду

- A +
Такмичење у беседништву у част Зорана ЂинђићаСубота, 20. фебруар 2016. – Београд

Демократска странка и Фондација др Зоран Ђинђић једанаести пут организују такмичење у беседништву под називом "Беседе у Зоранову част", у знак сећања на првог демократског премијера Србије и председника Демократске странке др Зорана Ђинђића.

Тема овогодишњег такмичења је цитат Зорана Ђинђића "Знање је моћ. Ако је незнање моћ, последице су тешке.".

Квалификациони циклус такмичења наставља се у суботу, 20. фебруара 2016. у Београду.

Квалитет беседе, оригиналност извођења, јасност поруке и реакцију публике оцењиваће стручни жири у следећем саставу:

· Оливера Викторовић, глумица
· Тања Мандић Ригонат, редитељка
· Нада Колунџија, чланица Политичког савета ДС
· Горица Мојовић, саветница председника ДС за културу
· Слободан Милосављевић, координатор Центра ресорних одбора ДС и члан Управног одбора Фондације др Зоран Ђинђић

Такмичење ће бити одржано у сали Пан Театра, Звездара, Булевар Краља Александра 298/I у Београду, са почетком у 18.30 часова.

Промовишући вредности модерне и европске Србије које је дефинисао управо др Зоран Ђинђић, желимо да омогућимо младим људима, без обзира на њихову страначку, националну, верску или полну припадност, да искажу своје лидерске потенцијале и унапреде вештине беседништва.

Демократска странка и Фондација др Зоран Ђинђић позивају све заинтересоване да се пријаве за учешће на квалификационим такмичењима у другим градовима.

Правила такмичења, распоред квалификација и пријаве на: www.ds.org.rs/besednistvo. Више информација на: besednistvo@ds.org.rs или на Facebook и Twitter налозима.

Квалификациона такмичења до сада су одржана у Сремској Митровици и Нишу, а квалификације ће бити одржане и у Новом Саду, Врању, Крагујевцу, Кикинди. Победници квалификација бориће се својим беседничким вештинама на финалном такмичењу 12. марта 2016. године у Београду.

Информативна служба ДС